-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos autokroso čempionato etapui Vilkyčiuose uždegta žalia šviesa

Praėjusiais metais dėl pasaulinės pandemijos Lietuva neteko itin aukšto kalibro renginio – Europos automobilių kroso čempionato etapo, kuris turėjo būti surengtas Vilkyčiuose. Tąkart šias varžybas, kaip ir dalį kitų etapų Europos čempionato kalendoriuje, teko atšaukti. Tačiau šiemet autokroso gerbėjai šias lenktynes tikrai išvys.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nors šiemet sykį jau teko koreguoti renginio datą, bet galiausiai varžyboms buvo uždegta žalia šviesa. Geriausi Europos automobilių kroso lenktynininkai, besivaržantys bagiais bei kėbuliniais automobiliais, Lietuvoje pasirodys liepos 3-4 dienomis. Tai bus antrasis Europos autokroso čempionato etapas.

Europos automobilių kroso čempionato etapą Vilkyčiuose jau galima vadinti tradiciniu renginiu, mat išskyrus praėjusius metus, čia greičiausi Senojo žemyno pilotai varžėsi keletą sezonų iš eilės.

Abejingų niekada nepaliekantis tarptautinio rango renginys kasmet sutraukdavo ir minias žiūrovų. Šių varžybų organizatorius ir ASK „Vilkyčiai“ vadovas Kazimieras Gudžiūnas pasidžiaugė, kad laisvėjantys karantino reikalavimai dabar leis šį renginį stebėti gerokai didesniam skaičiui žiūrovų nei buvo leidžiama iki šiol.

„Lietuvoje nėra kito tokio automobilių sporto renginio, kuris turėtų tokį statusą. Europos čempionato etapas yra būtent tai, ką tikri automobilių kroso gerbėjai privalo įtraukti į savo planus. Šiemet į Vilkyčius vėl suvažiuos patys greičiausi lenktynininkai iš Prancūzijos, Vokietijos, Italijos, Čekijos ir daugelio kitų šalių. Bus tikrai įspūdingas renginys. Nors ilgą laiką mes kaip organizatoriai buvome nežinioje dėl to, kiek žiūrovų galėsime priimti, tačiau dabar galime atsikvėpti lengviau. Renginiu galės mėgautis neribotas skaičius žiūrovų“, – sakė Kazimieras Gudžiūnas.

Liepos 3-4 dienomis Vilkyčiuose žiūrovai išvys pačią galingiausią autokroso techniką Europoje. Čia pasirodys šimtus arklio galių generuojantys ir daugiausiai emocijų savo važiavimu žiūrovams keliantys „Super Buggy“ klasės bagiai. Ne ką mažiau dramos trasoje sukurs ir visuomet labai gausi „Buggy 1600“ klasė. Vilkyčiuose taip pat startuos ir „Junior Buggy“ kategorijų dalyviai. Trasoje bus galima išvysti ir kėbulinius automobilius. Jų klasė – „Touring Autocross“.

Dalyvių registracija jau prasidėjo ir nėra jokių abejonių, kad pajėgiausiems Europos autokroso lenktynininkams pirštinę tradiciškai mes ir lietuviai, todėl lenktynių savaitgalį Vilkyčiuose susirinkę aistruoliai tikrai turės ką palaikyti. Vienas pirmųjų užsiregistravusių lietuvių – Paulius Pleskovas, kuris lenktyniaus „Touring Autocross“ klasėje.

Varžybų plakatas
Varžybų plakatas

Be to, Vilkyčiuose kartu su Europos autokroso čempionato etapu bus vykdomos ir Nacionalinės klasės varžybos. Joje startuos 1600 ir 2000 klasių dalyviai.

Daugiau informacijos apie būsimą Europos automobilių kroso čempionato etapą Vilkyčiuose bus skelbiama organizatorių „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius