Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 07 29 /18:06

F-1 etapą Vengrijoje laimėjo rimtesnio pasipriešinimo nesulaukęs L.Hamiltonas

Sekmadienį Vengrijoje įvyko 12-osios šių metų F-1 sezono lenktynės. Jas iš pirmosios pozicijos pradėjo šeštadienio kvalifikacijoje geriausiai pasirodęs Lewisas Hamiltonas, kuris sėkmingai išlaikė šią vietą iki pat finišo ir laimėjo dar vienerias varžybas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vos startavus visai dalyvių rikiuotei savo pozicijas išlaikė abu „Mercedes“ pilotai, startavę iš pirmos eilės. Į priekį šovė britas Lewisas Hamiltonas. Jam iš paskos sekė komandos draugas, suomis Valtteri Bottas. Už šių „Mercedes“ pilotų rikiavosi du „Ferrari“ lenktynininkai – Sebastianas Vettelis ir Kimi Raikkonenas.

Rimtesnių incidentų pirmuose ratuose išvengta, tačiau tarpusavyje ratais pasistumdė Danielis Ricciardo ir Marcusas Ericssonas. Deja, bet jau pirmame rate iš varžybų pasitraukė Charlesas Leclercas. Jis patyrė techninių problemų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Po septynių ratų „Red Bull Racing“ pilotas Maxas Verstappenas radijo ryšiu ekipai pranešė, kad jo bolidas neteko galios. Komanda lenktynininkui liepė sustoti. Taigi, „Red Bull Racing“ vienintelė viltis šiose varžybose – Danielis Ricciardo.

Įveikus 16 ratų lenktynininkai ėmė sukti į techninio aptarnavimo zoną. Vienas pirmųjų tą padarė Kimi Raikkonenas. Sustojimą po jo atliko ir Valtteri Bottas. Beje, kiek anksčiau Kimi Raikkonenas komandai pranešė, kad važiuodamas negali atsigerti. Gali būti, kad vamzdelis ir gertuvė tiesiog nesujungti.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

26-ame rate į techninio aptarnavimo zoną pasuko lenktynių lyderis Lewisas Hamiltonas. Jis į trasą grįžo antroje vietoje, į priekį praleidęs Sebastianą Vettelį. Tačiau pastarasis dar važiavo senomis padangomis ir taip pat turėjo planuoti sukti į techninio aptarnavimo zoną.

Tuo metu itin greit pozicijomis į viršų kilo „Red Bull“ vairuojantis Danielis Ricciardo. Įveikus trečdalį distancijos jis pakilo į penktą vietą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Pravažiavęs daugiau nei pusę distancijos tomis pačiomis padangomis, į techninio aptarnavimo zoną atvyko ir Sebastianas Vettelis. Tiesa, jam nepavyko į trasą grįžti prieš Lewisą Hamiltoną. Maža to, vokietis į rikiuotę sugrįžo trečioje vietoje, į priekį taip pat praleidęs ir Valtteri Bottą. „Ferrari“ ekipa kiek užtruko keisdama vieną iš padangų. Į ketvirtąją vietą pakilo Danielis Ricciardo, kuris aplenkė Kimi Raikkoneną.

Įveikus 51-ą ratą buvo įjungta virtualaus saugos automobilio fazė, mat trasoje sugedo Stoffelio Vandoorne`o bolidas. Patraukus sugedusią formulę iš trasos, geltonų vėliavų fazė baigėsi. Pagal piloto pranešimus komandai, sugedo „McLaren“ pavarų dėžė.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Tuo metu rikiuotės viršuje niekas nesikeitė. Užtikrintai lyderiavo „Mercedes“. Pirmas važiavo Lewisas Hamiltonas, jam iš paskos – Valtteri Bottas. Trečioje ir ketvirtoje vietoje įsitvirtinę buvo du „Ferrari“ lenktynininkai – atitinkamai Sebastianas Vettelis ir Kimi Raikkonenas.

Likus vos penkiems ratams iki finišo, „Ferrari“ vairavęs Sebastianas Vettelis atakavo ir sėkmingai aplenkė „Mercedes“ pilotą Valtterį Bottą. Tačiau suomis lengvai šios pozicijos paleisti nenorėjo ir netrukus kliudė vokiečio bolido galą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Nors daug žalos nei „Ferrari“, nei „Mercedes“ nepatyrė, tačiau Valtteri Botto sulėtėjimu pasinaudojo ir Kimi Raikkonenas, kuris pakilo į trečiąją vietą.

Atrodo, kad Valtteri Bottas per susidūrimą su Sebastianu Vetteliu visgi patyrė šiokių tokių bolido apgadinimų. Tempą sulėtinęs suomis netrukus sulaukė ir lenkimo manevro iš Danielio Ricciardo. Tačiau čia suomis ir vėl pateko į susidūrimą – susiglaudė šonais su Danielio Ricciardo bolidu. Šįkart abu bolidai irgi rimčiau nenukentėjo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

Visgi Danieliui Ricciardo paskutiniame rate pavyko vidine posūkio dalimi aplenkti Valtterį Bottą ir pakilti į ketvirtą vietą. Trečioje vietoje finišavo „Ferrari“ ekipos narys Kimi Raikkonenas, pozicija aukščiau – Sebastianas Vettelis, o nugalėjo „Mercedes“ vairavęs Lewisas Hamiltonas.

Šeštoje vietoje lenktynes baigė „Scuderia Torro Rosso Honda“ komandos narys Piere`as Gasly. Septintą poziciją užėmė Kevinas Magnussenas iš „Haas Ferrari“. Aštuntas finišavo „Renault McLaren“ vairavęs Fernando Alonso, o dešimtuką užbaigė atitinkamai Carlosas Sainzas ir Romainas Grosjeanas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius