-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1 komandos pritarė kvalifikacijos formato pokyčiams

Ekipų vadovai buvo pakviesti susitikti ir kartu su Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) atstovais aptarti galimus kvalifikacijos formato pokyčius. F-1 komandos palaimino planus pakoreguoti kvalifikacinių važiavimų formatą.
Bandymai Bahreine
Bandymai Bahreine / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tokių veiksmų imtasi tam, kad būtų apsisaugota nuo situacijų, kai pilotai, taupydami padangas lenktynėms, nesivargina išvažiuoti į trasą ir kovoti dėl aukštesnių pozicijų paskutinėje kvalifikacinių važiavimų dalyje.

Tarp palaiminimo gavusių pasiūlymų buvo idėja leisti pilotams lentynes pradėti su padangomis, kurios buvo naudotos ne trečioje, o antroje kvalifikacijos dalyje. Taip pat buvo siūlyta į paskutinę važiavimų dalį patekusiems pilotams duoti po papildomą padangų komplektą.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine

Dar viena palankaus vertinimo susilaukusi idėja – pirmąją važiavimų dalį sutrumpinti iki 18 minučių, o Q3 prailginti iki 12 minučių, per kurias sportininkai galėtų įveikti daugiau greitų įskaitinių ratų.

Visos šios idėjos buvo aptartos Bahreine vykusiame F-1 Strategijos grupės pasitarime ir, kaip skelbia britų „Autosport“, gavo komandų palaiminimą. Kad minėtieji pakeitimai būtų įtraukti į F-1 taisykles ir įsigaliotų dar iki pirmųjų šiemet lenktynių Australijoje, jas turi patvirtinti FIA Pasaulio automobilių sporto taryba (WMSC).

AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine
AFP/„Scanpix“ nuotr./Bandymai Bahreine

Komandų atstovai taip pat aptarė galimybę pakoreguoti variklių homologacijos taisykles, tačiau pateikti pasiūlymai buvo atmesti.

F-1 vadovo Bernie Ecclestone'o pasiūlymas skirti dvigubai daugiau taškų paskutinėse trejose sezono lenktynėse taip pat nesusilaukė daugumos komandų palaikymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius