-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

F-1: lenkimų statistika 2011 metais

Kiek buvo atlikta lenkimų 2011 metais, o kuris lenktynininkas jų įvykdė daugiausia? „Mercedes“ komanda, artėjant sezono finišui Brazilijoje, paskaičiavo 2011 metų sezono lenkimų statistiką.
Abu Dabio GP lenktynių startas
Abu Dabio GP lenktynių startas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kiek lenkimų buvo atlikta per pirmus 18 šių metų sezono etapų?

Viso – 1 436. Atėmus sportininkų lenkimus pirmajame rate ar dėl bolidų gedimų, liktų 1 180. „Normalių“ ar su DRS atliktų lenkimų skaičius – 804. Tai yra vidutiniškai 45 lenkimai per vienas lenktynes.

Kokia „paprastų“ lenkimų statistika?

Viso jų buvo atlikti 804, iš jų 363 (45 proc.) – su DRS ir 441 (55 proc.) – be. 300 lenkimų buvo atlikti lenkiant vienu ratu.

Kuriose lenktynėse buvo daugiausia lenkimų ir kuriose – mažiausia?

Pirmose vietose pagal lenkimų skaičių būtų Turkijos GP (85), Kanados GP (79) ir Kinijos GP (67). Mažiausiai bolidų buvo aplenkta Monake (16), Australijoje (17) ir Indijoje (18). Devyniose lenktynėse įvyko mažiau nei 50 lenkimų, aštuoniose – daugiau. Vidutiniškai – 45 „švarūs“ lenkimai per lenktynes.

Kur DRS sistema darė didžiausią įtaką?

Abu Dabio GP net 89 proc. visų lenkimų buvo atlikti naudojant DRS. Europos GP – 81 proc., Indijos – 78 proc. Mažiausiai DRS turėjo įtakos Monako GP, ten su šia sistema buvo atlikta tik 13 proc. visų lenkimų.

Ar sezono metu kito DRS įtaka lenktynėms?

Pirmose devyniose lenktynėse vidutiniškai buvo atliekamas 21 lenkimas naudojant DRS. Likusiose devyniose – 20, tad galima teigti, kad DRS įtaka sezono metu nekito.

Kuris lenktynininkas labiausiai pasižymėjo lenkdamas varžovus?

Sebastianas Buemi – 112 lenkimų. Antras yra Michaelis Schumacheris su 111. lenkimų

Kuris lenktynininkas geriausiai pradėdavo lenktynes?

Čia vienareikšmis lyderis – M.Schumacheris, pirmajame lenktynių rate per sezoną iškovojęs 40 pozicijų. Antras yra S.Buemi, trečias – Heikki Kovalainenas (atitinkamai 30 ir 26 lenkimai pirmame rate).

Kurie sportininkai pirmautų grafoje „Lenkimai ne pirmame rate“?

„Sauber“ pilotai Sergio Perezas ir S.Buemi – jie abu atliko po 82 lenkimus, neskaičiuojant pirmojo rato. Trečias – „McLaren“ pilotas Jensonas Buttonas su 77 lenkimais. Geriausias „startuotojas“ yra M.Schumacheris, ne pirmame rate atlikęs 71 lenkimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius