-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 27 /18:11

F-1 sezono prologas Bahreine: pirmąją „pole“ poziciją šiemet iškovojo M.Verstappenas

Šį savaitgalį Bahreine vyksta pirmasis 2021-ųjų metų Formulės-1 čempionato etapas. Šeštadienį komandų pilotai jėgas išmėgino kvalifikacijoje, o sekmadienį jų laukia pirmosios sezono lenktynės.
Kvalifikacijos akimirka
Kvalifikacijos akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečioji kvalifikacijos dalis

Geriausią laiką trečioje kvalifikacijos dalyje parodė „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas. Jis vieną ratą įveikė per 1 min. 28,997 sek. ir iškovojo pirmąją šio sezono „pole“ poziciją. Antras liko Lewisas Hamiltonas, trečias – pastarojo komandos draugas Valtteri Bottas. Ketvirtas lenktynes pradės Charlesas Leclercas.

Penktoje vietoje pasirodymą baigė Piere`as Gasly. Šeštoje vietoje įsitvirtino Danielis Ricciardo. Pozicija žemiau – Lando Norrisas. Aštuntą, devintą bei dešimtą vietas pasidalijo atitinkamai Carlosas Sainzas, Fernando Alonso bei Lance`as Strollas.

Antroji kvalifikacijos dalis

Antroje kvalifikacijos dalyje sužibėjo abu „Ferrari“ pilotai – Carlosas Sainzas ir Charlesas Leclercas, kurie čia pasidalijo pirmą ir antrą vietas. Tuo metu prasčiausiai pasirodė ir iš kovos pasitraukė Sergio Perezas, Antonio Giovinazzi, Yuki Tsunoda, Kimi Raikkonenas ir Georgas Russelas.

Pirmoji kvalifikacijos dalis

„Haas“ komandos pilotas Nikita Mazepinas jau kvalifikacijos pradžioje klysta. Rusas apsisuka trasoje ir grįžta į techninio aptarnavimo zoną.

Kol kas įspūdingą tempą demonstruoja F-1 naujokas iš Japonijos Yuki Tsunoda. Jauniausias rikiuotės pilotas fiksuoja antrą rezultatą ir tik 0,1 sek. atsilieka nuo Maxo Verstappeno. Iki pirmosios kvalifikacijos pabaigos lieka 5 min.

Pirmoje kvalifikacijos dalyje geriausią rato įveikimo laiką išsaugojo Maxas Verstappenas su „Red Bull“ bolidu. Jo rezultatas – 1 min. 30,499 sek.

Po pirmosios kvalifikacijos dalies iš tolimesnės kovos pasitraukė abu „Haas“ bolidų pilotai – Mickas Schumacheris ir Nikita Mazepinas. Taip pat toliau nebesivaržys ir „Aston Martin“ vairavęs Sebastianas Vettelis, Nicholas Latifi ir Estebanas Oconas.

Kvalifikacijos tvarka

Šiais metais kvalifikaciniai važiavimai vėl vyksta pagal įprastą tvarką. Pirmoje kvalifikacijos dalyje eliminuojami penki prasčiausius rato įveikimo laikus parodę pilotai, o penkiolika greitesnių keliauja į antrąją kvalifikacijos dalį.

Joje iš kovos pasitraukia dar penki pilotai ir galiausiai trečioje kvalifikacijos dalyje susiremia likę 10 lenktynininkų. Jie ir kovoja dėl startinių pozicijų dešimtuke. Iki kvalifikacijos vykusiose treniruotėse geriausią rato įveikimo laiką parodė „Red Bull“ pilotas Maxas Verstappenas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius