Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FIA prezidentas Jeanas Todtas lankėsi „Plytinės“ kartodrome

Darbo vizitą Lietuvoje tęsiantis Tarptautinės automobilių federacijos (FIA) prezidentas Jeanas Todtas, kartu su jį lydinčia respublikos automobilių sporto vadovų delegacija, ketvirtadienį prieš pietus apsilankė seniausioje šalyje kartingo meistrų ugdymo kalvėje – sostinės „Plytinės“ kartodrome, veikiančiame nuo 1969 metų.
Jeanas Todtas Plytinės kartodrome
Jeanas Todtas Plytinės kartodrome / Algimanto Brazaičio nuotr.

Svečias domėjosi čia rengiamomis šalies kartingo čempionato etapų, „BMW Formulės mini“,  vis didesnio populiarumo susilaukiančiomis žiemos taurės ir mėgėjų batalijomis. Arenos šeimininkai garbingą svečią supažindino su po atliktų rekonstrukcijos darbų gerokai pasikeitusia trasa, sportininkams ir mėgėjams teikiančia dar daugiau galimybių tobulinti meistriškumą. Modernizuotame kartodrome dabar jie gali treniruotis ir lenktyniauti net penkiose – 580, 620, 645, 670 ir 680 metrų ilgio bei skirtingos konfigūracijos trasose.

„Kadangi mano vizitas Lietuvoje labai trumpas, o jo dienotvarkė neįprastai intensyvi, neturiu galimybės aplankyti daugiau jūsų šalyje esančių automobilių sporto arenų, – apgailestavo FIA prezidentas J.Todtas. – Tačiau tai, ką pamačiau čia, liudija, kad Lietuvos vyriausybė ir nacionalinis Kūno kultūros ir sporto departamentas dirba sutelktai ir kryptingai. Džiaugiuosi, kad jūsų šalyje kartingo sportas kasmet darosi vis populiaresnis, nes ši sporto šaka – ne tik kelio į didįjį automobilių sportą pradžia, bet ir mums visiems labai aktualus ir brangintinas saugaus eismo pradžiamokslis, padedantis ugdyti gabius vairuotojus.“

Garbų svečią bene labiausiai domino „Plytinės“ kartodrome jau kelerius metus dirbanti „Kartingo akademija“, kurioje 7–12 metų vaikai ne tik treniruojasi, bet ir yra supažindinami su transporto priemonės teisingo valdymo net ir ekstremaliomis sąlygomis pradmenimis, kuriuos sėkmingai jie įsisavina. J.Todto nuomone, tai visokeriopai sektinas pavyzdys.

Po šią areną garbų svečią lydėjęs VšĮ „Plytinės kartodromas“ direktorius Darius Jonušis padėkojo FIA prezidentui už dėmesį ir palankius atsiliepimus ir išreiškė viltį, kad J.Todto įvertinimas paskatins Lietuvos automobilių sporto vadovus dar labiau sutelkti pastangas populiarinant ne tik šią sporto šaką, bet ir apskritai automobilių sportą Lietuvoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius