Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 03 05 /19:12

„Formulė 1“ Bahreine: neįtikėtinas F.Alonso iškovojo vietą ant podiumo!

Pirmojo sezono kvalifikacija Bahreine klostėsi gana permainingai. Kol trečioje jos dalyje Q3 staiga iššovė abi „Red Bull“ raketos. Lenktynės taip pat vyko permainingai, nors jose ilgą laiką dėl vietos ant podiumo stumdėsi tradiciniai varžovai „Red Bull“ su „Ferrari“, galiausiai „raudoniesiems“ teko trauktis iš kelio pergalių ir podiumų pasiilgusiam Fernando!
Fernando Alonso Bahreine iškovojo trečią vietą
Fernando Alonso Bahreine iškovojo trečią vietą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Neįtikėtinos lenktynės Bahreine, kurių herojumi tapo ne kuris nors „Red Bull“ pilotas, o „Aston Martin“ pilotavęs keturiasdešimtmetis Fernando Alonso, iš „Alpine“ (kur irgi rinko taškus) perėjęs pas „žaliuosius“. Ispanas – užtikrintai trečias, aplenkęs abu „Ferrari“ pilotus! Tiesa, jis pasinaudojo ir techninėmis „Ferrari“ bėdomis.

LENKTYNIŲ svarbiausių akimirkų VIDEO

Trasos ilgis 5412 m. 15 posūkių, 3 DRS zonos, 57 ratai. Daugiausiai pergalių – net 5 – Bahreine yra laimėjęs Lewisas Hamiltonas. P.S. Nuo 2017 m. tas, kas laimėdavo Bahreino lenktynes, netapdavo čempionu.

Lenktynių eiga: naujausi įvykiai – viršuje.

Antroji lenktynių pusė. Atrodė, kad santykius tarpusavyje toliau aiškinsis tik „Red Bull“ (jiems trūko kietųjų padangų komplekto) su „Ferrari“. Bet viskas apsivertė kitaip. 41-ajame rate išgirdome tradicinį Ch.Leclerco „no no no power“. Tai reiškia, kad sugedo variklis, o bolidas sustojo trečiajame sektoriuje. Šaunuolis Charlesas, jis sustojo labai saugiai, tad virtualaus SC stadija buvo labai trumpai.

Galiausiai 46-ajame rate F.Alonso aplenkė C.Sainzą ir trečios vietos nebeužleido.

26/57. S.Perezas techniškai gražiai aplenkė antroje vietoje važiavusį Charlesą Leclercą. Gražus momentas.

24/57. S.Perezas (P3) su minkštomis padangomis bando artėti prie kietomis P2 važiuojančio Ch.Leclerco. Bet nukanda tik po pusę sekundės rate. F.Alonso praneša, kad kietos padangos dyla lėčiau, nei tikėtasi.

19/57. S.Perezui sustojus keisti padangų, lyderių rikiuotė: M.Verstappenas (minkštos padangos), Ch.Leclercas (kietos), S.Perezas (minkštos), C.Sainzas (kietos), L.Hamiltonas (kietos), F.Alonso (kietos).

15/57. M.Verstappenas ir F.Alonso stoja keisti padangų (Maxas renkasi minkštas). Panašu, kad reikės stoti dar kartą kietų. Tokiu atveju „Red Bull“ tai nėra gera žinia, jie antrų naujų kietų neturi.

E.Oconas gauna 5 sek. baudą už neteisingai užimtą poziciją po formavimo rato. Vėliau turi baudą kartoti, nes sustojimą atliko per trumpai. Ši taisyklių naujovė kerta skaudžiai.

P.Piastri baigė lenktynes dėl vairo elektronikos gedimo.

13/57. F.Alonso ir G.Russelo dvikovą laimi ispanas. Puikus lenkimas. Kas galėjo pagalvoti?

Ch.Leclercas netikėtai pirmasis iš lyderių neria į boksus. Jam iš paskos C.Sainzas. Renkasi kietas padangas.

Abu „Williams“ renkasi raudonas. Taigi netrukus turės stoti vėl. S.Perezas dar tempia gumą, nestoja.

10/57. P.Gasly stoja ir renkasi baltas kietas padangas.

M.Verstappenas skudžiasi, kad, žeminant pavaras, jos stringa. Technikai prašo pakeisti bolido nustatymus.

F.Alonso (P7) persekioja G.Russelą. Įdomus vaizdas.

4/57. N.Hulkenbergas prarado daugiausiai pozicijų – nukrito iki P15. V.Bottas pakilo iki P9. Ch.Leclercas posūkyje blokuoja ratus. Jis M.Verstappeną paleidęs į priekį 4 sek. Taigi trejetukas tarpusavyje dar pakovos.

Startas. Ch.Leclercas su naujomis raudonomis padangomis iš trečios vietos peršoko į antrą. Puikus startas ir dar didesnė intriga. Apsistumdė abu „Aston Martin“: L.Strollas įvažiavo į F.Alonso, šis iškart prarado poziciją. Bus apie ką kalbėti visą savaitę.

Padangos. Visi pilotai naudoja raudonas minkštas padangas, išskyrus P17 K.Magnusseną (kietos).

Kvalifikacija užminė mįslių

Jei kaip ant sparnų treniruotėse skriejęs F.Alonso ar pasiilgęs F1 N.Hulkenbergas pateisino ir net pranoko lūkesčius, tai „Ferrari“ ir „Red Bull“ dvikova paliko nežinomųjų. Tarkime, Ch.Leclerco sprendimas nevažiuoti antro greito rato trečiosios kvalifikacijos pabaigoje, taip be papildomos kovos atiduodant „pole“ startinę poziciją M.Verstappenui.

„Ferrari“ tokį gudravimą paaiškino paprastai: geriau startuoti raudonomis naujomis padangomis iš antros eilės negu patrintomis iš pirmos. Ch.Leclercas taip pat mestelėjo užuominą, neva ir toks rezultatas jį nustebino gerąja prasme. Nes neva su „Ferrari“ bolidu nėra viskas taip gerai kaip su „Red Bull“.

Savo ruožtu „kuklinosi“ ir M.Verstappenas. Jis teigė, kad komanda treniruočių metu turėjo problemų. Todėl „pole“ pozicija yra malonus siurprizas.

Jei tai nėra tik gudravimas, 17 val. laukia nenuspėjamos lenktynės. Tuo tarpu atiduokite savo balsą apklausoje už mėgstamiausią pilotą.

Nuoroda į kvalifikacijos video.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius