Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė 1“ Brazilijoje: dviguba „Ferrari“ nesėkmė lenktynių pabaigoje ir nukraujavusi „Mercedes“

Populiarus braziliškas šokis lambada reiškia „kirtis rimbu“. Šiame sezone „Mercedes“ komanda ir vėl pliekė „Ferrari“ pilotus be pasigailėjimo, pasinaudodama gausiomis taktinėmis „raudonųjų“ klaidomis. Iš viso lenktynininkai įveikė 71 ratą, bet rimbu „Ferrari“ pilotus pliekė ne varžovai – juos pražudė karštakošiškumas. Todėl šį kartą podiumas labai netradicinis: M.Verstappenas, P.Gasly ir L.Hamiltonas trečioje vietoje. Nors ten galėjo būti ir Alexas Albonas. O gal ir S.Vettelis. Penktoje ir šeštoje vietoje – abu „Alfa Romeo“ pilotai.
S.Vettelio kova su komandos draugu Ch.Leclercu
S.Vettelio kova su komandos draugu Ch.Leclercu / „Scanpix“ nuotr.

Po avarijos pačioje lenktynių pabaigoje, kai S.Vettelis ir Ch.Leclercas susidaužė ratais, lenktynės šiems vyrukams baigėsi pačiu atsakingiausiu momentu. Dar blogiau Ch.Leclercui tai, kad jis prarado trečiąją vietą čempionato įskaitoje.

„Mercedes“, įpusėjus lenktynėms, neteko V.Botto – jo automobilis apsipylė dūmais.

Lenktynių eiga

Finišas. Kovoje iki paskutinių metrų Toro Rosso pilotas P.Gasly apgina antrąją poziciją nuo Lewiso. Kaip netikėta. Ten juk turėjo būti A.Albonas arba kuris nors iš „Ferrari“... Didžiule drama pasibaigusias lenktynes galėjo užtikrintai laimėti „Red Bull“, o dabar nugalėtojų pakyla kaip niekad eklektiška. Tai – pirmasis Pierre'o Gasly podiumas. Jis džiaugiasi iš visos širdies ir tuoj neteks balso.

70/71. Pasibaigus saugos automobilio fazei A.Albonas (Red Bull) nustumia L.Hamiltoną į trečią vietą.

Bet ir vėl trasoje avarija: L.Hamiltonas susiduria su A.Albonu. Alexanderis apsisuka trasoje ir praranda antrąją vietą. Kaip apmaudu.

Po lenktynių L.Hamiltonas atsiprašė A.Albono, nes galėjo išvengti kontakto.

66/71! Visiška „Ferrari“ tragedija. Taškus medžiojantis Ch.Leclercas aplenkia S.Vettelį. Jie nepasidalija vietos. Komandos draugai pasikarščiuoja. S.Vettelis galiniu ratu kabina Charleso priekinį... Abu automobiliai sugadinti: žiežirbos ir nulūžę ratai, baigtos lenktynės. Visiškas fiasco. 31-osios nebaigtos Vettelio lenktynės.

60/71. M.Verstappenas atakuoja Lewisą, vos tik pasitraukia saugos automobilis. Olandas tampa lyderiu. O po L.Hamiltono rikiuojasi A.Albonas, S.Vettelis ir Ch.Leclercas.

Puikiai situacija pasinaudojo ir kitas „Red Bull“ pilotas A.Albonas, aplenkęs Sebastianą Vettelį!

53/71. V.Bottas, atakavęs Ch.Leclercą, turi problemų, jo automobilis apsipylė dūmais. Traukiasi iš lenktynių. Geltona vėliava, o vėliau ir saugos automobilis. Ch.Leclercas bei M.Verstappenas tuo naudojasi ir keičia padėvėtas padangas naujomis.

Pirmas važiuoja L.Hamiltonas, antras M.Verstappenas naujesnėmis padangomis. Bus lenkimas?

50/71. S.Vettelis sustoja boksuose keisti ratų. Ir grįžta tik į 4-tą vietą. Bet jį į trejetuką vėl grąžina trumpam sustojęs TA zonoje A.Albonas.

44/71. Lewisas ir Maxas stoja keisti padangų. Todėl S.Vettelis kyla į pirmą poziciją. Bet įdomiausia yra Maxo Verstappeno ir Charleso Leclerco (penktas) dvikova dėl trečios vietos čempionate. Abu prieš lenktynes žadėjo būti kovingi.

Beje, Ch.Leclercą vejasi naujomis padangomis važiuojantis V.Bottas.

Visas TOP 12 važiuoja „medium“ geltonomis padangomis, išskyrus Ch.Leclercą („hard“, baltos).

37/71. M.Verstappenas neužleidžia pirmosios pozicijos. Jis 3 sek. lenkia L.Hamiltoną. Ar jus stebina trečioji S.Vettelio vieta?

Startas. S.Vettelis neišsaugo antros pozicijos – ją iškart atima puikiai startavęs L.Hamiltonas.

Starto tvarka

Primename, kad L.Hamiltonas jau iš anksto užsitikrino čempiono vardą. Taigi jam pasirodymas Brazilijoje nėra gyvenimo ar mirties klausimas.

Tačiau, panašu, kad S.Vettelis („Ferrari“) ir M.Verstappenas („Red Bull“) dar turi ką įrodyti. Kad ne iš kelmo spirti ir kad visai nenori tūnoti „sidabrinių strėlių“ šešėlyje.

Pilotų rezultatų lentelė

S.Vetteliui tai – 100-osios lenktynės su „Ferrari“. O jo komandos draugui Charlesui Leclercui svarbu rinkti taškus, norint čempionato bendroje įskaitoje laimėti bronzą. Jį vejasi Maxas Verstappenas, startavęs iš pirmosios pozicijos.

Starto tvarka:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius