-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulė-1“: Italijoje L.Hamiltonas įkišo ranką į širšių lizdą, keičiasi čempionato lyderis

Šį savaitgalį 13-asis „Formulės-1“ čempionato etapas – Italijos „Grand Prix“ – vyko Monzoje. Jame favoritais iš anksto buvo laikomi „Mercedes“ komandos pilotai, bet „Ferrari“ lenktynininkai savo namų trasoje nusileisti neketino. Vis dėlto Sebastianas Vettelis prarado čempionato lyderio poziciją – lenktynėse užtikrintai nugalėjęs Lewisas dabar jį lenkia 3 taškais. Beje, skirtumas Monzos trasoje tarp L.Hamiltono ir S.Vettelio – net 36 sek.
„Formulės 1“ lenktynės Monzoje
„Formulės 1“ lenktynės Monzoje / „Scanpix“ nuotr.

Tiesa, Lewisas Hamiltonas savo pranašumą įrodė jau kvalifikacijoje ir sekmadienį užtikrintai pradėjo lenktynes. O Sebastianui Vetteliui tai buvo košmariškos lenktynės. Ilgą laiką važiavusiam trečioje vietoje lenktynių pabaigoje ant kulnų bandė minti fantastiškai važiavęs Danielis Ricciardas iš „Red Bull“, startavęs iš rikiuotės galo. Jis virtuozišku manevru aplenkė ilgą laiką ketvirtoje vietoje važiavusį Kimi Raikkoneną („Ferrari“).

Nugalėjo Lewisas Hamiltonas ir tapo čempionato lyderiu

Tad antroji lenktynių pusė lyderiui Lewisui Hamiltonui buvo beveik formalumas. Gal net nuobodybė be jokios intrigos. Jam iš paskos ištikimai sekė komandos draugas Valtteri Bottas. Taigi „Mercedes“ pergalė nekėlė jokių klausimų. Tuo tarpu kova dėl 3-4 vietų buvo gerokai įdomesnė. Vis dėlto, iš 8-tos pozicijos startavęs S.Vettelis sugebėjo trečiasis užlipti ant podiumo. O Lewisui – tai jau pergalė ketvirtose lenktynėse.

Užtikrinta Lewiso pergalė ir jo kalba ant podiumo buvo sutikta „Ferrari“ gerbėjų švilpimu.

Tokia užtikrinta Lewiso pergalė ir jo kalba ant podiumo buvo sutikta „Ferrari“ gerbėjų švilpimu.

Jis gerokai išjudino „širšių lizdą“ (kaip komentatoriai vadino aistringus tifozius), savo užsitęsusiu pasisakymu užgaudamas jų jausmus ir ambicijas.

Jis pasakė akivaizdžią tiesą – „Mercedes“ jėgainė šiuo metu yra pajėgesnė už „Ferrari“.

S.Vettelio nesėkmė – jau kvalifikacijoje

Pirmose dviejose treniruotėse dominavo „Mercedes“ atstovai – Lewisas Hamiltonas ir Valtteri Bottas. Tai sukėlė nerimo „Ferrari“ pilotui Sebastianui Vetteliui.

Tragiška „Ferrari“ komandai buvo ir kvalifikacija. Nugalėjo Lewisas Hamiltonas, o jo pagrindinis konkurentas šlapioje trasoje pademonstravo tik aštuntą rezultatą.

69-ą „pole“ poziciją Monzoje iškovojęs L.Hamiltonas pagerino iki šiol galiojusį Michaelio Schumacherio rekordą – daugiausiai iškovotų „pole“ pozicijų.

„Ferrari“ nerimas prieš lenktynes

„Iki lenktynių sekmadienį mes dar galime patobulinti bolido darbą. Kol kas čia nesijaučiu užtikrintai. Mums reikia pagerinti mašinos balansą, jos stabilumą ir efektyvumą stabdant. Kol kas nepasiekėme to, ko norime. Vis dėlto tikimės, kad per kvalifikaciją ir lenktynes būsime greitesni. Suprantame, kad „Mercedes“ pilotai Moncos trasoje yra labai stiprūs. Tai motorinė trasa, o motoras pastaruosius keletą metų yra stiprioji „Mercedes“ pusė“, – kalbėjo vokietis.

Pasak L.Hamiltono, „Mercedes“ prieš etapą Italijoje padarė viską, ką norėjo: „Mūsų bolidas, atrodo, neblogai subalansuotas šioje trasoje. Kita vertus, atotrūkis nuo „Ferrari“ nėra didelis“.

Favoritu buvo laikomas L.Hamiltonas

L.Hamiltonas Italijoje nugalėtoju tapo tris kartus (2012, 2014 ir 2015 metais). Tiek pat sykių čia triumfavo ir S. Vettelis (2008, 2011 ir 2013 m.). Moncos trasos rekordininkas yra Michaelis Schumacheris – 5 pergalės. Pernai pirmąją vietą užėmė Nico Rosbergas, kuris jau baigė karjerą „Formulės-1“ varžybose.

Lenktynininkams reikėjo įveikti 53 ratus po 5,793 km – iš viso 360,720 km.

Bendroje pilotų įskaitoje iki šių lenktynių pirmavo S.Vettelis (220 taškų). Toliau rikiavosi L.Hamiltonas (213), V.Bottas (179). Tarp komandų pirma žengia „Mercedes“ (392). Antrąją poziciją užima „Ferrari“ ekipa (348).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius