Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 01 /17:37

Įspūdinga „Formulės 1“ kvalifikacija Monzos trasoje Italijoje: nelaimėjo nei S.Vettelis, nei L.Hamiltonas

„Formulės 1“ pilotai intrigą ir puikius vaizdus žiūrovams dovanoja ne tik per kvalifikaciją ir lenktynes. Monzos trasoje Italijoje slydimais savo gerbėjus gąsdino Sebastianas Vettelis, o įspūdingą salto antrosios treniruotės metu atliko „Sauber“ pilotas Marcusas Ericssonas. Tikrai kraupi avarija, bet mechanikai per naktį atstatė automobilį.
Ant ugniagesio šalmo atsispindi Kimis Raikkonenas ir Fernando Alonso
Ant ugniagesio šalmo atsispindi Kimis Raikkonenas ir Fernando Alonso / „Scanpix“/AP nuotr.

Kvalifikacija buvo ne mažiau įspūdinga. Peržvelkime visus tris jos etapus.

Treniruotėje šeštadienį greičiausias buvo S.Vettelis – 1 min. 20,509 sek. L.Hamiltonas nuo jo atsiliko viena dešimtąja sekundės.

Ar Lewisas Hamiltonas reabilituosis po praėjusios savaitės, kai Belgijoje per lenktynes iškart prarado kvalifikacijoje iškovotą pole poziciją?

Štai taip atrodė S.Vettelio pavojingas nuslydimas antrojoje penktadienio treniruotėje:

M.Ericssono siaubinga avarija per antrąją treniruotę:

VIDEO: Ericsson crash FP2 FORMULA 1 MONZA

Q1 važiavimai, po kurių atkrenta penki lėčiausi lenktynininkai

Kvalifikacijos metu šeštadienį paslydimų ir aštrių akimirkų taip pat būta. Tačiau didelių avarijų išvengta. Štai kaip vyko lenktynės.

Lewisas Hamiltonas pradeda važiavimą kaip ant sparnų. Tačiau iš pradžių sugeba tik įsisprasti tarp dvieų „Ferrari“ pilotų: pirmaujančio K.Raikkoneno ir trečioje pozicijoje važiuojančio S.Vettelio.

Visi pilotai važiuoja raudonomis „super soft“ padangomis.

Likus 9 min iki Q1 pabaigos, S.Vettelis jau pirmauja. Beje, tolumoje matomi debesys atneša lietų.

Po pirmojo kvalifikacinio važiavimo didelių netikėtumų nėra. Greičiausi abu „Ferrari“, gal tik V.Bottas kiek per žemai? Bet tai – tik pradžia, Lieka penkiolika pilotų. Beje, netikėtumų kūrėjas Estebanas Oconas („Force India“), puikiai pasirodęs prieš savaitę Belgijos GP kvalifikacijoje – kol kas septintas.

Q2 važiavimai

Danielis Ricciardo („Red Bull“) Q2 jau nebevažiuoja. Vis tiek, gavęs baudą už variklio keitimą, sekmadienį startuos iš rikiuotės galo.

Tokios pačios bausmės sulaukė ir Nico Hulkenbergas „Renault“. Jis taip pat nevažiuoja antroje dalyje. Paradoksas. Dėl išlikimo dešimtuke kovoja tik 11 pilotų iš penkiolikos. S.Sirotkinas ir L.Strolas taip pat kol kas nevažiuoja Q2.

Kova tarp lyderių – vis karštesnė. S.Vettelio ratas – 1 min.19.785 sek. L.Hamiltono – 1 min 19.798 sek. V.Bottas vos neapsisuko. Jis – ketvirtas, atsilieka nuo K.Raikkoneno.

Q2 pabaigą papuošia įspūdingas F.Alonso ir K.Magnusseno susistumdymas. Laimei, viskas baigiasi be aukų.

Paskutiniame rate L.Hamiltonas bando atsiplėšti, bet S.Vettelis kol kas – greičiausias. Trečias – Kimis. Ketvirtas – Valtteri Bottas. Beje, „Williams“ turi kuo džiaugtis, nes Lance'as Strollas pirmą kartą šį sezoną atveda komandą į TOP 10 kvalifikacijoje.

Laukia lemiamas važiavimas.

Q3 etapas: „Mercedes“ ar „Ferrari“?

Į trasą išvažiuoja 10 greičiausių. Panašu, kad lietaus nebus, spigina saulė. Estebanas Oconas išjuda į trasą pirmas.

Bet ne jis čia svarbiausias. Kol S.Vettelis ir K.Raikkonenas aiškinasi, kuris greitesnis, juos abu lenkia L.Hamiltonas ir pasiekia naują trasos rekordą! Jo laikas 1min.19.390 sek.

Įtempta kova tęsiasi iki paskutinio rato. Lewisas labai greitas, bet jį pralenkia S.Vettelis. O pastarąjį – pačioje pabaigoje – dar ir Kimis Raikkonenas! Dar vienas trasos rekordas! Suomija švenčia, „Ferrari“ švenčia, nes iškovojo pirmas dvi starto vietas. Monzoje tokį rezultatą komanda pasiekė pirmą kartą nuo 2000-ųjų.

Pasirodo, Kimis pasiekė dar vieną – amžiaus rekordą. Jis – vyriausias pole pozicijos laimėtojas po analogiško Nigelo Mansello pasiekimo:

Ačiū, sekusiems lenktynių kvalifikacinius važiavimus kartu su 15min/Gazas. Susitiksime sekmadienį 16.10 val., vėl komentuosime įvykius Monzoje TIESIOGIAI.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius