Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Formulė-1“: svarbiausias faktorius Azerbaidžane – padangos

„Ferrari“ komanda yra pagrindinė favoritė šį sezoną. Jos pilotai važiuoja stabiliau nei mes“, – prieš „Formulės-1“ Azebaidžano „Grand Prix“ lenktynes pareiškė „Mercedes“ ekipos narys Lewisas Hamiltonas.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šį savaitgalį vyksiančias varžybas tiesiogiai rodys vaizdo trasliacijų internetu platforma www.viaplay.lt ir „Viasat Sport Baltic“ kanalas. Tai bus aštuntasis pasaulio čempionato etapas.

Pasak L. Hamiltono, „Mercedes“ šiemet neišvengia ir nuopolių. „Ferrari“ bolidams tinka bet kokio tipo trasos. Kita vertus, manau, kad mes dar galime geriau atskleisti savo mašinų potencialą. Tikiu, kad sezono metu tapsime vis stipresni ir stipresni. Spėju, kad jau rugsėjo mėnesį favoritais tapsime mes“, – kalbėjo britas.

Pagrindinis L. Hamiltono varžovas Sebastianas Vettelis pabrėžė, kad „Ferrari“ pilotams šis sezonas klostosi labai gerai: „Nereikia pamiršti, kad pastaruosius trejus metus „Mercedes“ įveikdavo visus priešininkus. Dabar mes nuo jų jau neatsiliekame. Tikiu, kad tai tik pradžia, o ateityje tapsime dar pajėgesni. Aš šiemet jaučiuosi itin komfortabiliai. Pernai Baku trasa buvo labai lipni. Buvo sunku priversti padangas efektyviai dirbti. Čia yra ilgos tiesiosios, o posūkiai labai lėti. Tai irgi apsunkina užduotis pilotams. Darbas su padangomis turės esminės įtakos lenktynėms“.

Bendroje įskaitoje vis dar pirmaujantis S. Vettelis turi 141 tašką. L. Hamiltonas sukaupė 129. Šie abu lenktynininkai 2017-aisiais laimėjo po tris etapus. Komandų rikiuotėje pirmąją vietą užima „Mercedes“ – 222 taškai. „Ferrari“ sąskaitoje – 214.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka
AFP/„Scanpix“ nuotr./Varžybų akimirka

„Formulės-1“ varžybos Baku vyks antrą kartą. Pernai šios lenktynės vadinosi Europos „Grand Prix“. Tada nugalėjo Nico Rosbergas, kuris jau baigė karjerą. S. Vettelis finišavo antras, o L. Hamiltonas į prizininkų trejetą nepateko.

Pilotams Azerbaidžano sostinėje reikės įveikti 51 ratą – iš viso 306,153 kilometro.

Sinoptikai prognozuoja, kad visa savaitgalį bus šilta – 27-29 laipsniai šilumos. Lietaus tikimybė beveik lygi nuliui.

Transliacijų tvarkraštis:

birželio 23 d. 15.55 val. antroji treniruotė, 24 d. 12.55 val. trečioji treniruotė, 15.55 val. kvalifikacija, 25 d. 15.55 val. lenktynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius