-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės 1“ kvalifikacijoje Katare niekas neprilygo L.Hamiltonui

Vos po savaitės pertraukos „Formulės 1“ lenktynininkai vėl varžėsi tarpusavyje. Šįkart Kataro „Losail International Circuit“ lenktynių trasoje vyko kvalifikacija. Kol kas bendroje įskaitoje Maxas Verstappenas prieš Lewisą Hamiltoną pirmauja vos 14 taškų skirtumu. Sekmadienį prie starto linijos pirmas stos L.Hamiltono valdomas „Mercedes“ bolidas. Britas dominavo visose kvalifikacijos dalyse.
Formulės 1 Kataro GP kvalifikaciją laimėjo Lewisas Hamiltonas
Formulės 1 Kataro GP kvalifikaciją laimėjo Lewisas Hamiltonas / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Po pirmųjų greitų ratų L.Hamiltonas jau trečią kartą iš eilės buvo greičiausias. Jis dominavo visų trijų kvalifikacijos sesijų metu.

Maksimalaus susikaupimo metas: Q3

Ar M.Verstappenas paskutiniuoju savo greituoju ratu dar gali mus nustebinti ir tartum iš niekur išsikovoti pirmą starto vietą? L.Hamiltonas vengdamas galimai jo kelyje besimaišysiančių sportininkų pirmasis pajuda iš boksų. Maxas dar laukia. Maksimalaus susikaupimo metas! Lenktynininkai pajuda į trasą stengtis užfiksuoti savo greičiausius savaitgalio ratus.

Pirmasis Lewiso įveiktas trasos sektorius rekordiškai greitas! Antrame sektoriuje jis taip pat greičiausias. Viskas. Jis užfiksuoja 1.20.827 laiką. Tai greičiausias laikas šį savaitgalį. Sekmadienį „Red Bull“ komandai bus sunku, Maxas bus apsuptas „Mercedes“ lenktynininkų. V.Bottas kvalifikacijoje užfiksavo trečią greičiausią laiką. Labai smagu ir dėl F.Alonso, trasoje kvalifikacijos metu vos ne „skriejęs“ ispanas sekmadienį startuos penktas.

P.Gasly pradūrė padangą. Trasoje rodomos geltonos vėliavos. Savo paskutiniame rate nespėjęs užfiksuoti laiko jis vis tiek liko aukštoje ketvirtoje vietoje.

Q2: S.Perezo ir C.Leclerco nebus finalinėje sesijoje!

Sesijos pirmoje dalyje L.Hamiltonas vėl buvo greitesnis už M.Verstappeną. Netikėtai P.Gasly sugebėjo užfiksuoti 0.004 s. geresnį laiką nei M.Verstappenas ir įsiterpti tarp dėl titulo besivaržančių sportininkų. Q1 šeštą vieta užėmęs F.Alonso puikų tempą rodo ir antroje kvalifikacijos dalyje. Tikėtina, kad jis prasibraus ir į iki Q3. Baigiantis sesijai sportininkai išvažiavo į trasą savo paskutiniams greitiesiems ratams. F.Alonso užfiksuoja trečią geriausią laiką! Negalime sulaukti Q3 dalies. Ką joje sugebės parodyti F.Alonso ir P.Gasly. Netikėtai prastą rezultatą užfiksavo ir D.Ricciardo – jis liko vos 14-tas. Į paskutinę sesiją nepatekus S.Perezui didelėje bėdoje atsiduria ir „Red Bull“.

Į finalinę sesiją nepateko: S.Perezas, C.Leclercas, L.Strollas, D.Ricciardo ir G.Russellas.

Q1 – į kitą sesiją neprasibrovė abu „Alfa Romeo“ pilotai

L.Hamiltonas iš karto užfiksavo greičiausią ratą tarp lyderių, netrukus vos 0.003 s. dalimi jo užfiksuotą laiką pagerino komandos draugas Valtteri Bottas. Vėliau juos abu aplenkė M.Verstappenas. Niekaip prie Losail trasos nepriprantantis C.Leclercas vėl išslydo iš trasos. Dėl to jo greitasis ratas buvo neužskaitytas. Prieš pat sesijos pabaigą trasoje susidarė vos ne gyva eilė sportininkų, siekiančių užfiksuoti savo geriausią dienos laiką. Lėčiausias trasoje tradiciškai buvo N.Mazepinas. Pačioje sesijos pabaigoje L.Hamiltonas vos 0.095 s. pranoko Maxą. Užfiksuodamas greičiausią Q1 rato įveikimo laiką.

Į antrąją kvalifikacijos sesiją nepateko: K.Raikkonenas, N.Latifi, A. Giovinazzi, M.Schumacheris ir N.Mazepinas

Q1 sesijos rezultatai:

Pirmosios kvalifikacijos sesiją (Q1) prasidėjo 16 val. Lietuvos laiku.

Treniruočių metų iš trasos išslydo C.Leclercas

Neseniai pasibaigusioje trečioje treniruočių (FP3) sesijoje „Mercedes“ demonstravo puikų tempą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius