Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 30 /20:05

F1 kvalifikacija Vengrijoje: „Mercedes“ siurprizas ir „Red Bull“ agonija

Nors atrodo, kad šio sezono F1 nugalėtojas jau aiškus, iš tikrųjų kvalifikacija Vengrijoje parodė, kad neaiškumų dar labai daug. Po šlapios trečiosios treniruotės kvalifikacija prasidėjo sausoje trasoje. Primename, dėl lietaus netgi buvo svarstoma perkelti kvalifikaciją į sekmadienio rytą. Gerai, kad ir neperkėlė, nes kova buvo graži ir neprognozuojama.
Charlesas Leclercas, George'as Russellas, Carlosas Sainzas - Vengrijos GP kvalifikacija
Charlesas Leclercas, George'as Russellas, Carlosas Sainzas - Vengrijos GP kvalifikacija / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Labai netikėta kvalifikacija. „Red Bull“ pilotai sekmadienio lenktynes pradės tik iš P10 ir P11. O „Mercedes“, per naktį radę slaptą receptą, kaip pagreitinti bolidus, turi „pole“ poziciją. Bet įkandin startuosiantiems abiem „Ferrari“ lenktynininkams tai nėra didžiausia problema. Jų galvos skausmas – jėgainių patikimumas.

„Red Bull“ vėl susidūrė su techninėmis problemomis – Maxas Verstappenas žemyn nukrito ne dėl savo klaidos. Sergio Perezui nepakako greičio – jis liko 11-oje kvalifikacijos pozicijoje.

Sebastianas Vettelis po paskelbimo, kad šis sezonas jam bus paskutinis, iškrito dar Q1 – pirmoje kvalifikacijos dalyje.

Sekmadienį bus aišku, ar „Red Bull“ komandai pavyks išspręsti bolido bėdas ir atsikovoti pozicijas. Įspūdingiausių akimirkų vaizdo įrašą rasite čia.

Kvalifikacijos eigą rasite žemiau. O štai rezultatai.

Naujausi įvykiai – viršuje.

Q3. Likus 1 min. kažkoks kosmosas – į pirmą vietą šoka Georgeas Russelas (Mercedes). Tai – pirmojo George'o „pole“ pozicija. Fantastika. Jis tyliai tyliai ėjo prie tikslo ir pagaliau iššovė.

Likus 2 min. Maxas Verstappenas skundžiasi, kad variklis neturi galios. Sainzas nuvažiuoja greičiausią ratą. Jis kol kas – favoritas. Antras – lieka Ch.leclercas.

Sainzas, Russelas, Leclercas – tokie trys pirmieji lyderiai. „Mercedes“ maloniai stebina, likus 5 min.

Pirmasis greičiausią ratą šturmuoja Carlosas Sinzas (Ferrari), lenkdamas Maxo Q2 rezultatą 0,02 sek. O Maxas iš pradžių nevengia klaidų ir pasiekia tik P7.

Lemiamas startas. Net keturios komandos čia turi po du pilotus. Tik „Red Bull“ ir „Haas“ tuo negali pasigirti. Dabar pilotai pademonstruos viską, ką gali.

Q2. Antrojoje kvalifikacijos dalyje Maxas Verstappenas iš karto spustelėjo ir Q1 Charleso rezultatą pagerino net sekunde. „Mercedes“ pilotai kaupė jėgas, nes paskui Maxą Q2 pirmoje dalyje kiek netikėtai rikiavosi F.Alonso, L.Norrisas. Vis dėlto į P2 įšoko pyktelėjęs Ch.Leclercas.

V.Bottui ir E.Oconuo pagerinus rezultatą. labai netikėtai už dešimtuko ribos liko S.Perezas. Jis skundėsi, kad jam sutrukdė K.Magnussenas. Bet faktas, kad meksikietis sekmadienį startuos tik iš P11. Jis jau tris kartus per 13 etapų nepateko į TOP10. Nelabai geras rezultatas.

Q1. Pirmojoje kvalifikacijos dalyje Q1 iš pradžių geriausius laikus demonstravo abu Red Bull pilotai ir Carlosas Sainzas (Ferrari). Vis dėlto laiku „nubudo“ Ch.Leclercas ir šovė į viršūnę. Bet neilgam. Fantastišką rezultatą Q1 pabaigoje pademonstravo abu „Mercedes“ pilotai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius