-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Formulės-1“ lenktynių savaitgalį Kanadoje apkartino trasos teisėjo žūtis

Tarptautinė automobilių federacija (FIA) patvirtino, jog Kanados GP metu po patirtų sunkių traumų mirė trasoje dirbęs maršalas.
Specialios paskirties mašina gabena Estebano Gutierrezo bolidą
Specialios paskirties mašina gabena Estebano Gutierrezo bolidą / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 „Formulė 1“

Trasos darbuotojas padėjo pašalinti varžybų pabaigoje antrame posūkyje sustojusį Estebano Gutierrezo bolidą. Teigiama, jog mašralas lenkėsi paimti pamesto radijo. Tuo metu jo nepastebėjo „Sauber“ bolidą į techninio aptaranvimo zoną ketinęs vežti krano vairuotojas ir jį pervažiavo.

Sunkias traumas patyręs darbuotojas buvo skubiai nugabentas į trasos medicinos centrą, o vėliau sraigtasparniu išskraidintas į Monrealio ligoninę, kur 18 val. vietos laiku buvo konstatuota jo mirtis.

„Darbuotojas stengėsi padėti iš trasos pašalinti antrame posūkyje sustojusį bolidą. Vietoje buvęs kranas pakėlė automobilį ir ketino jį vežti į techninio aptarnavimo zoną. Tuo metu darbuotojas pametė savo radiją ir bandė ją paimti. Jo nepastebėjęs krano vairuotojas jį pervažiavo“, – teigiama FIA pranešime.

Lenktynėse antrą vieą iškovojęs „Ferrari“ pilotas Fernandas Alonso „Twitter“ sraute išreiškė užuojautą.

„Šiandien neturime dėl ko švęsti. Mus pasiekė tragiška žinia apie maršalo mirtį. Labai liūdna. Ilsėkis ramybėje“, – rašė ispanas.

Praėjusį savaitgalį tragiškai žuvęs maršalas tapo trečiąja auka, kuri žuvo trasoje nuo 2000 m.

2000 m. Paolo Ghislimberti Italijos GP metu žuvo po to, kai jį kliudė avarijos metu nuo vieno iš bolidų atitrūkęs ratas.

Toks pat likimas 2001 m. ištiko ir Grahamą Beveridge’ą. Kurį taip pat kliudė ir mirtinai sužalojo po Jacqueso Villeneuve‘o ir Ralfo Schumacherio atitrūkęs bolido ratas.

Socialiniame „Twitter“ tinkle F1McG pravarde pasivadinęs vartotojas patalpino dvi nuotraukas. Nors nuotraukos nėra labai šokiruojančios, silpnų nervų žmonėms jų žiūrėti nerekomenduojame (1 nuotrauka, 2 nuotrauka).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius