Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

24 val. lenktynių kvalifikacijoje Portugalijoje sprogo „Gera Dovana RD Signs“ naujo „Lamborghini“ padanga

Sunku tuo patikėti: tuo metu, kai visi „Aurum 1006 km“ Palangos lenktynių dalyviai jau ruošiasi į pajūrį, Šiaulių komanda „Gera Dovana RD Signs“ su naujuoju „Lamborghini Huracan ST Evo II“ kovos 24 val. lenktynėse Portugalijos pietuose. Sąlygos čia labai sudėtingos – nuo karščio „Lamborghini“ bake net užverda benzinas ir sproginėja padangos.

„Automobilio kompiuteris rodo 65 laipsnius karščio viduje“, – po treniruotės pragariška patirtimi pasidalijo komandos lenktynininkas Paulius Paškevičius. Jis bei dar trys kolegos – Audrius Butkevičius, Nicola Michelon ir Arturs Batraks – penktadienio vakarą startuoja 24h series lenktynių kvalifikacijoje. Tai – populiari tarptautinių lenktynių serija, kurioje šiais metais jau yra startavusios ir kitos Lietuvos komandos: „Juta racing“, „GSR Motorsport“, NOKER. Tačiau Portugalijoje Lietuvai atstovauja tik šiauliečiai. Kvalifikacijos transliaciją rasite čia:

VIDEO: Hankook 24H PORTIMAO 2022 - Qualifying

Kvalifikacijos eiga

Tiek Audrius Butkevičius, tiek Paulius Paškevičius sakė, kad komandos tikslas – prisijaukinti ir naują trasą, ir naują automobilį. Todėl, bent iš pradžių, tikrai stengsis vengti rizikos. Juk prieš akis – net 24 val. ištvermės lenktynių. O jas komandos laimi dėl suderintų veiksmų ir stabilių rato įveikimo laikų. Taip pat – ir dėl protingų strateginių sprendimų.

Pagal naujas taisykles, kvalifikacijoje turi važiuoti trys pilotai, vėliau skaičiuojamas laiko vidurkis.

Pirmasis kvalifikacijoje važiavo A.Butkevičius. Antras – italas Nicola Michelon. Abiejų laikų vidurkis – apie 1.49 min. Trečias prie vairo sėdo ir vakaro pasirodymą pabaigė Lietuvos kartingų guru P.Paškevičius. Jo rato įveikimo laikas – kiek daugiau nei 1.47 min.

Paulius, be abejo, galėjo ratą įveikti dar greičiau, bet sprogo padanga. Laimei, nuostolių išvengta - tik laikas galėjo būti dar geresnis.

VIDEO: 24 val. lenktynių kvalifikacija Portugalijoje: sprogo šiauliečių „Lambo“ padanga

Bendras komandos vidurkis – 1.48,681 min. ir antroji vieta tarp keturių GTX.

Geriausią rezultatą pademonstravo „Leipert“.

Netrukus publikuosime komandos komentarą apie kvalifikacijos rezultatus.

VIDEO: 24 val. series lenktynių įžanga Portugalijoje: kokia temperatūra tvyro naujajame komandos „Gera Dovana RD Signs-Šiauliai“ Lamborghini

Šiauliečių iššūkis

Šis šiauliečių iššūkis tikrai nustebino Lietuvos autosporto visuomenę – juk jau mažiau nei po savaitės laukia startas gintariniu pragaru vadinamose Palangos „Aurum 1006 km lenktynėse“. Po 24 val. lenktynių Portugalijoje (jos startuos šeštadienį 16 val. Lietuvos laiku, o finišuos tuo pat metu sekmadienį), reikės skubiai grįžti į Lietuvą. Tai – didelis logistinis iššūkis. Be to, ir automobilis po tokių ištvermės lenktynių bus labai „pavargęs“, ir pilotai, ir technikai.

Audrius Butkevičius, komandos įkūrėjas, 15min sakė, kad Palangoje komanda galimai startuos antruoju „Lamborghini“. Tačiau neskubėjime planuoti starto Palangoje – pirmiausia reikia pakovoti dėl taškų Portugalijoje. Nes 24h series GTX pogrupyje šiauliečiai kol kas dalijasi 1-2 vietą su labai patyrusia „Leipert motorsport“ komanda (po 26 tšk.). O „Vortex V8“ komanda atsilieka vos 1 tšk.

Taigi dvejos likusios 24 val. lenktynės (Algarvėje šį savaitgalį) ir rugsėjį Barselonoje – labai svarbios, norint kovoti dėl pergalės ar podiumo.

Šį savaitgalį „Gera Dovana RD Signs-Šiauliai“ yra vienintelė Lietuvos komanda, lenktyniaujanti šios tarptautinės serijos lenktynėse. GTX pogrupyje šiauliečių varžovai – „Leipert Motorsport“ (Lamborghini Huracan ST), „Vortex V8“ (Vortex 1.0), „BMW M Motorsport“ (BMW M4 GT4 Concept).

Nuo 22.30 val. komandų laukia naktinė treniruotė.

VIDEO: Hankook 24H PORTIMAO 2022 - Night Practice
CBet Palangos lenktynes

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius