-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Giedrius Notkus likus savaitei iki „Halls Winter Rally“ patyrė avariją

Praėjusį savaitgalį vykusiose SASK „Super sprinto“ varžybose Ukmergėje vienas Lietuvos automobilių ralio čempionato lyderių, Giedriaus Notkaus ir Daliaus Strižano ekipažas, patyrė avariją. Jie nuslydo į vieno posūkio vidinę pusę ir „Mitsubishi Lancer Evo“, patekęs į griovį, apvirto.

Prie apvirtusio automobilio netrukus pribėgo kelios dešimtys žiūrovų ir sparčiai jį atvertė, o vėliau padėjo ir ištraukti atgal ant kelio.

G.Notkaus „Mitsubishi“ didelių pažeidimų nepatyrė – griovyje buvo minkštas sniegas, tad automobilis, nors ir apvirto, nukentėjo nežymiai. Mechanikai turi kelias dienas iki artėjančio „Halls Winter Rally“, tad „Mitsubishi“ sutvarkyti spės.

„Patys agregatai nedužo, tik išorinės skardos – automobilį iškart pavyko žkurti. Lankai nelinko, tik išorės detalės pasilankstė. Vizualiai nebus pati gražiausia mašina, bet startuosime“, – pasakojo G.Notkus.

Kalbėdamas apie avariją lėmusią situaciją, jis ją paaiškino labai paprastai: per mažas greitis. Vaizdo įraše matomas posūkis, po kurio apvirto „Mitsubishi“, yra labai ištęstas ir į jį reikia atslysti šonu. Pradėjęs slydimą per mažu greičiu, G.Notkus nesugebėjo jo „iščiuožti“ iki reikiamos trajektorijos ir turėjo kirsti kampą. Posūkio vidinėje pusėje pasitaikė duobė, kuri pakoregavo automobilio slydimo trajektoriją ir lenktynininkas nebespėjo jos pakeisti.

SASK super sprintą Ukmergėje kaip treniruotę prieš „Halls Winter Rally“ naudojo ir daugiau dalyvių: Egidijus Gelūnas, Eugenijus Sladkevičius, Markas Judzentavičius ir kiti.

„Halls Winter Rally“ paskelbtame sąraše kol kas užsiregistravo 36 dalyviai, tarp jų – du čekų ekipažai su R5 automobilias, R5 vairuojantys Martynas Samuitis, Dominykas Butvilas bei visi greičiausi „Mitsubishi“ vairuojantys lietuviai.

VIDEO: Giedriaus Notkaus avarija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius