Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gustas Grinbergas per sezoną Europoje nuskrido daugiau nei 30 000 km

Praėjusiais metais pasaulio ROK Junior kartingo kategorijos vicečempionu tapęs vilnietis Gustas Grinbergas, vėl Italijoje. Artėjantį savaitgalį South Garda trasoje vyks tradicinis ROK tarptautinis finalas, į kurį susirenka daugybės šalių kartingo čempionatų nugalėtojai. G.Grinbergas šiemet kvietimą į šias lenktynes iškovojo nugalėjęs devynių etapų Italijos čempionate. Ir į visus juos keliavo lėktuvu. Tiesa, ne tik iš Vilniaus oro uosto.
Gustas Grinbergas
Gustas Grinbergas / Komandos nuotr.

„ROK Cup Nord“ Italijos čempionatas vyksta šiaurinėje Italijos dalyje esančiose lenktynių trasose, taigi patogiausia skristi į Milaną. Čia konkuruoja „Ryanair“ ir „Wizzair“ kompanijos ir abi skraidina į šalia Milano esantį Bergamo oro uostą.

„Ryanair“ lėktuvo salone dažnai jautiesi lyg būtum nepageidaujamas svečias, „Wizzair“ stengiasi šilumos suteikti daugiau

„Šios kompanijos panašios, bet tuo pačiu ir labai skiriasi. „Ryanair“ lėktuvo salone dažnai jautiesi lyg būtum nepageidaujamas svečias, „Wizzair“ stengiasi šilumos suteikti daugiau. Subjektyvu, bet atrodo, kad „Ryanair“ palydovams instrukcijas įkala į galvą ir jie jų sausai laikosi, o „Wizzair“ palydovai bendrauja gerokai mieliau.

Skiriasi ir lėktuvai. Vieną kartą net teko skristi „Wizzair“ lėktuvu, kuriame buvo sumontuotos atlenkiamos sėdynės! Beje, vengrai vienus nepilnamečius skraidina jau sulaukus 14 metų, o airiai tik nuo penkiolikos. Man keturiolika ir kai vienam teko su „Ryanair“ iš Bergamo skristi į Vilnių, turėjau problemų. Iki šiol esu dėkingas oro uosto darbuotojams, kurie mane, po ilgų konsultacijų, patį paskutinį įleido į lėktuvą. Po visų šios vasaros kelionių galiu sakyti, kad mieliau rinkčiausi Wizz“, - reziumavo lenktynininkas.

Jis taip pat prieštarauja ir Vilniaus oro uosto kritikams.

„Kai Vilniuje keitė pakilimo tako dangą, o iš Kauno nebuvo galimybės Italiją pasiekti man tinkamu laiku, išbandėme kaimynų lenkų infrastruktūrą – Modlino oro uostą. Ten labai patogu ir pigu automobilį palikti ilgalaikio stovėjimo aikštelėse, bet pats oro uosto pastatas primena daržinę. Nors skrydžių ten nėra labai daug, bet mažoje laukimo salės erdvėje keleiviai labai susigrūdę ir komforto nedaug.

Beje, vieną kartą išbandėme kelionę traukiniu iš Modlino į Vilnių. Teoriškai Vilnių įmanoma pasiekti traukiniu, bet praktiškai tai visiškai neapsimoka

Beje, vieną kartą išbandėme kelionę traukiniu iš Modlino į Vilnių. Žinoma, ji gavosi šiek tiek hibridinė. Teoriškai Vilnių įmanoma pasiekti traukiniu, bet praktiškai tai visiškai neapsimoka. Taigi, mes keliavome štai taip. Vakare atskridę, iš Modlino oro uosto taksi nusigavome į greta Modlino traukinių stoties esantį viešbutį. Ankstų rytą pėsčiomis pasiekėme stotį ir sėdę į „Intercity“ traukinį per pusvalandį pasiekėm Varšuvos rytinę stotį. Iš ten, po 10 minučių, pajudėjo gerokai lėtesnis ir senesnis traukinys į Suvalkus per Baltstogę. Bet mes išlipome Augustave, kur mūsų pasitikti atvažiavo mano mama su teta.

Visa kelionė nuo Modlino iki Vilniaus užtruko beveik 9 valandas ir kitą kartą jos nenorėčiau kartoti. Tikrai mielai skrendu iš Vilniaus oro uosto ir jis man visai jaukus. Jei susidaro eilės prie aviacinio saugumo patikros, visada galima pasinaudoti „Fast track“ paslauga. Legendinių „dušmanų“ taksistų net nesu matęs, nes nusileidus lėktuvui visuomet išsikviečiu taksi naudodamasis telefono programėle. O jei sakote, kad „dušmanai“ gadina Vilniaus įvaizdį, nes bando apgauti užsieniečius, tai iš tikro tie užsieniečiai patys kalti. Juk visai nesunku iš anksto internete pasidomėti, kaip geriausia išsikviesti taksi svetimoje šalyje ir pasinaudoti tais patarimais ar iš anksto instaliuoti programėlę telefone“,- siūlė G.Grinbergas.

Jis patarimų negailėjo ir Bergamo bei Stanstedo oro uostais besinaudojantiems lietuviams. „Atnaujintas Bergamo keleivių terminalas įrengtas taip, kad keleiviai, einantys link savo vartų, aplankytų kuo daugiau parduotuvių. Bet jei jūs norite tiesiog ramiai palaukti savo skrydžio, turite beveik slaptą galimybę gerokai sutrumpinti kelią. Kai po patikros pakilsite į antrą aukštą ir du kartus pasukus į dešinę prieš jus atsivers ilga parduotuvių galerija, nesukite link jos kairėn. Jei eisite tiesiai per nedidelę suvenyrų parduotuvę, sutaupysite gerą gabalą beprasmiško klaidžiojimo oro uoste.

Visai kitokio pobūdžio patarimą turiu keliaujantiems į Stanstedo oro uostą Didžiojoje Britanijoje. Žinau, kad jis visiškai neaktualus emigrantams, bet norintiems išsinuomoti automobilį bus labai tinkamas. Kai rugsėjį keliavome į kartingo pasaulio čempionatą iš anksto rezervavome automobilį „Firefly“ kompanijoje. Tai „Hertz“ mažų kainų padalinys, na toks automobilių „Ryanair“. Su mumis pasisveikinęs vyrukas pasiteiravo iš kur mes atskridome. Sužinojęs, kad iš Lietuvos, staiga nušvito ir pasiuntė pas kolegę. Tada nustebome visi. Lietuvei, dirbančiai Stanstedo oro uoste automobilių nuomos punkte mes buvome pirmieji klientai lietuviai, o mums ji buvo pirma lietuvė, dirbanti automobilių nuomos kompanijoje užsienyje per gerus 7 metus. Linksmai pakalbėję, sulaukę patarimų, kurie mums padėjo sutaupyti ne vieną dešimtį svarų, buvome labai patenkinti. Ieškokite tautietės ir jums tikrai kelionė bus pigesnė“, - džiaugėsi G.Grinbergas.

Bebaigiantis lenktynių sezoną Gustas Grinbergas jau ketvirtadienį startuos „Rok International Finals“ kvalifikacijoje. Ar jam pavyks pakartoti 2016 metų sėkmę galite stebėti čia. Lenktynių organizatoriai pasirūpino rezultatų ir TV transliacija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius