Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Halls Winter Rally 2017“ nugalėtojas – Dominykas Butvilas

Dominyko Butvilo ir Renato Vaitkevičiaus ekipažas, važiavęs nuomotu „Škoda Fabia R5“ automobiliu, nugalėjo pirmame Lietuvos ralio čempionato etape – „Halls Winter Rally“. Kone visuose greičio ruožuose finišavę pirmose pozicijose, lenktynininkai beveik minute aplenkė antroje vietoje likusius Giedrių Notkų su Daliumi Strižanu.

Visą „Halls Winter Rally 2017“ lenktynių eigą skaitykite paspaudę čia.

D.Butvilas į pirmą vietą išsiveržė nuo pat pirmojo greičio ruožo ir šios vietos neužleido iki finišo. Penktadienio naktiniuose greičio ruožuose, kuriuose tvyrojo itin stiprus rūkas, dukart Lietuvos čempionas ir Lenkijos vicečempionas važiavo stabiliai ir be didesnių klaidų.

VIDEO: Utenos apylinkėse vyko „Halls Winter Rally“ lenktynės

Sėkmingai pradėtą darbą ekipažas pratęsė ir šeštadienį: konkurentams pradėjus klysti, stabiliai važiuojantis D.Butvilas pamažu didino savo persvarą, o anksčiau niekada nevažiuotuose ir lėtesniuose greičio ruožuose (8 ir 11) pasirodė visa galva aukščiau kitų.

VIDEO: Dominykas Butvilas: „Žiūrovai pasakys, kad važiavom greitai“

G.Notkaus ekipažas į viršų kilo palaipsniui. Pusę penktadienio jis pravažiavo 4-oje vietoje, tačiau po 6 greičio ruožų pakilo iki trečiosios. Šeštadienį sportininkas, jo paties žodžiais, įsivėžė į aršią kovą su Martynu Samsonu dėl antrosios pozicijos ir čia buvo pranašesnis: važiavo greičiau, darė mažiau klaidų ir dar prieš paskutinį greičio ruožą buvo susikrovęs solidžią pusės minutės persvarą.

G.Notkų galima vadinti „Halls Winter Rally“ herojumi: gausiau žiūrovų fotografuoto ir filmuoto lenktynininko nebuvo. Efektingu važiavimu ir šuoliais per tramplinus panevėžietis sužavėjo į Utenos rajoną susirinkusią publiką.

Trečią vietą užėmė Martynas Samsonas su Mindaugu Varža. Ilgą laiką važiavę antroje pozicijoje, jie padarė klaidą dešimtame greičio ruože, kainavusią keliasdešimt sekundžių ir turėjo galvoti ne apie būdus iškovoti antrą poziciją, bet kaip išsaugoti trečią – į ją kėsinosi Janis Vorobjovas ir Ivo Pūkis.

Prieš paskutinį greičio ruožą šiuos ekipažus skyrė vos 4 sekundės, tačiau kovą tarp 2015-ųjų „Halls Winter Rally“ nugalėtojo ir 2016-ųjų Lietuvos ralio čempiono laimėjo uteniškis.

Buvote „Halls Winter Rally“? Siųskite savo padarytas nuotraukas ir video gazas@15min.lt ir laimėkite ralio atributikos rinkinį. Visas konkurso sąlygas rasite čia.

VIDEO: „Halls Winter Rally“ nugalėtojai važiuoja ant podiumo
Peržiūrėti turinį naujame langehttp://autorally.lv/iframe.php?r=154&m=4&l=5

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius