Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Honda Civic“ dalyvaus WTCC

Šiandien „Honda“ pranešė, kad „Honda Civic“ lenktyniaus FIA Pasaulio turistinių automobilių čempionate (WTCC).
WTCC varžyboms paruoštas „Honda Civic“
WTCC varžyboms paruoštas „Honda Civic“ / Komandos nuotr.

„Priėmėme sprendimą dalyvauti WTCC čempionate su europiniu „Civic“. Šiam projektui sukursime visiškai naują variklį, ir mus visus apėmė jaudulys, kad ėmėmės grumtis su nauju iššūkiu,“ – sakė Takanobu Ito, „Honda“ generalinis direktorius.

Siekdama įgyvendinti šį projektą, „Honda“ sudarė partnerystės sutartį su „Mugen“ ir „J.A.S. Motorsport“. „Mugen“ pagamins „Honda“ R&D sukurtą lenktyninį variklį ir kartu su komanda vykdys jo techninę priežiūrą kiekviename čempionato etape. J.A.S. Motorsport sukurs lenktyninį automobilį naudodama naująjį penkiadurį „Honda Civic“, pagamintą „Honda“ gamykloje Svindone (JK).

Lenktyninis variklis yra 1,6 litro 4 cilindrų tiesioginio įpurškimo benzininis variklis su turbokompresoriumi, sukurtas pagal FIA „Super 2000“ taisykles.

„Honda“ siekia šiame sezone kuo anksčiau prisijungti prie WTCC ir lenktyniauti inauguraciniuose etapuose. Šiuo metu tai yra svarstoma su FIA, tačiau šie inauguraciniai etapai turėtų apimti Japoniją (šio etapo lenktynės įvyks 2012 m. spalio 21 d. „Honda“ „Suzuka“ trasoje), o vėliau Kiniją ir Makao. Dviejų „Honda“ automobilių komanda, vadovaujama „J.A.S. Motorsport“, dalyvaus visuose 2013 m. čempionato etapuose.

Dalyvavimas automobilių lenktynėse visada buvo vienas pagrindinių „Honda“ DNA veiklos sudėtinių dalių. Praėjusio amžiaus šeštojo dešimtmečio pabaigoje „Honda“ pirmą kartą dalyvavo Meno salos TT lenktynėse, o po to Formulės 1 lenktynėse septintajame dešimtmetyje. FIA WTCC – tai kitas „Honda“ nuolatinio atsidavimo pasaulio motosportui etapas, suteikiantis puikią galimybę parodyti „Honda“ lenktynių dvasią daugybei jos gerbėjų visame pasaulyje. 

Informacija apie WTCC

  • WTCC − tai tarptautinis turistinių automobilių čempionatas, patvirtintas FIA
  •  
  • Transporto priemonių specifikacijas griežtai reguliuoja FIA Super 2000 taisyklės
  • Visos čempionate besivaržančios transporto priemonės yra masinės gamybos automobiliai, kurių per vienerius metus pagaminama daugiau kaip 25 000 vienetų ir kuriuose yra daugiau kaip 4 sėdynės.
  • Šiuo metu čempionate leidžiama dalyvauti automobiliams, kuriuos varo 1,6 litro tiesioginio įpurškimo benzininiai varikliai su turbokompresoriumi.
  • Kiekvienų lenktynių distancija yra nuo 50 km iki 60 km
  • Visą lenktynių sezoną sudaro 12 savaitgalių, kuriais vyksta lenktynės (dvejos lenktynės per savaitgalį)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius