-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ralį grįžta Dovilo Čiutelės šturmanas Aleksandras Dainys

Po metų pertraukos šalia Dovilo Čiutelės, į antrojo vairuotojo vietą grįžta Aleksandras Dainys. Raudonuoju „Lada 2105 VFTS“ ralio gerbėjus džiuginantis ekipažas lyg susitarę iškala, kad šiemet bus greitesni nei bet kada anksčiau.
Aleksandras Dainys
Dovilas Čiutelė ir Aleksandras Dainys / Komandos nuotr.

Tėvystės atostogos

Ilgametis Lietuvos automobilių sporto meistro Dovilo Čiutelės šturmanas Aleksandras Dainys pernai ralio varžybose atliko stebėtojo vaidmenį. Laikinai ant vinies pakabino šalmą, į šalį padėjo stenogramą: „Vairuoti dvynukų vežimėlį reikia abiejų rankų,“ – juokavo į tėvystės atostogas išėjęs sportininkas.

Tačiau jau šį savaitgalį jis sės atgal į „Lada“ ir kartu su Dovilu Čiutele šturmuos snieguotas ir apledėjusias „Halls Winter Rally“ trasas. Aleksandras sako, kad per metus be automobilių sporto jo įgūdžiai nenukentėjo. Atvirkščiai, atsirado daugiau sportinio pykčio: „Pernai visą laiką stovėjau šalia trasos, o Kauno automobilininkų sporto klubo nariai, šturmanai, pastoviai klausinėjo kaip elgtis vienoje ir kitoje situacijoje. Aš jiems padėjau, o tie vis didino norą grįžti į trasą.“ – pasakojo A. Dainys.

Komandos nuotr./Aleksandras Dainys
Komandos nuotr./Aleksandras Dainys

Pernai mokė, šiemet vėl demonstruos profesionalumą

Tuo tarpu lenktynininkas Dovilas Čiutelė džiaugiasi, kad šiemet jis galės važiuoti greičiau nei pernai, mat praėjęs sezonas su Daivanu Pranciuliu tebuvo mokymosi stadijoje, kai lenktynininkas dar ne visiškai pasitiki šturmanu ir ekipažas tik „susidirba“. Nors sezono pabaigoje lenktynininkai jau galėjo važiuoti beveik pilnu greičiu, praėjusių metų žiemos ralis profesionalių lenktynių naujokui Daivanui tebuvo pirmoji klasė.

„Šiemet jau spausim maksimaliai nuo pradžių“ – rėžia Dovilas, ir paklaustas ar nereikės iš naujo su Aleksandru susidirbti tik papurto galva ir besišypsodamas atkerta komandos šūkį „Gazuojam nuo devyniasdešimtųjų“ atitinkančia liaudies išmintimi: „Senas arklys vagos negadina“.

Komandos nuotr./Aleksandras Dainys
Komandos nuotr./Dovilas Čiutelė ir Aleksandras Dainys

Treniruočių nereikia

Kauno automobilininkų sporto klubo veidas lieka ištikimas savo tradicijomis. „Lada 2105 VFTS“ automobilio paruošimui pirmosioms sezono varžyboms pasilieka savaitę. „Privalau spėti, eilę metų suspėju,“ – visas abejones užtikrintu tonu panaikina Dovilas primindamas, kad jo paties rankomis sukonstruoto „Lada“ konstrukcija itin paprasta ir daugumą detalių galima pakeisti ar suremontuoti vos per 5 minutes.

O vos pasukus kalbą apie treniruotes lenktynininkai ją itin greit užbaigia: „Mokančiam nepadės, nemokančiam tuo labiau“, abu nusijuokia. Kaip ir per kiekvienas varžybas – treniruotė bus pirmieji greičio ruožai.

Po metų pertraukos atsikūręs raudonąjį „Lada“ pilotuojantis ekipažas pasitiki savo jėgomis. Sako, kad jų tikslas jau šį savaitgalį prasidėsiančioje žiemos greičio fiestoje „Halls Winter Rally“ – pergalė savo įskaitoje. To paties sieks ir visame Lietuvos ralio čempionate ir ne tik. Visą Kauno automobilininkų sporto klubo veiklą kuruojantis Aleksandras Dainys po pirmojo LARČ etapo ketina atskleisti kaip niekada didelius ekipažo planus ne tik Lietuvoje, bet ir užsienyje. 

Komandos nuotr./Aleksandras Dainys
Komandos nuotr./Dovilas Čiutelė ir Aleksandras Dainys

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius