-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Į ralį Vokietijoje vykstanti „Prima Line“ komanda: „Turime nesuvestų sąskaitų“

Artėjantį savaitgalį Vokietijoje įvyks „Lausitz Rallye“ varžybos, kuriose šiemet ir vėl bus galima išvysti lietuviškų ekipažų. Vienas tokių – „Prima Line“ komandos duetas. Ovidijus Knyšius ir Silverijus Lapėnas čia startuos BMW automobiliu ir sieks skambia nata pabaigti 2022-ųjų metų ralio sezoną, rašoma pranešime.
„Prima Line“ komanda
„Prima Line“ komanda / Komandos nuotr.
Temos: 2 Vokietija Ralis

Ekipažo vairuotojas Ovidijus Knyšius sako, kad šias ralio varžybas Vokietijoje lietuviai yra pamėgę jau seniai. Lenktynininkas prisimina, kad „Lausitz Rallye“ varžybose jis pirmą sykį dalyvavo prieš bene dešimtmetį, tačiau tuomet jo amplua buvo kitoks. Sportininkas tada buvo mechanikas ir aptarnavo Dovilo Čiutelės komandą.

Jam tuomet šios varžybos įspūdį paliko dėl labai didelės automobilių įvairovės. Vėliau pats pradėjęs važiuoti ralio varžybose Ovidijus Knyšius šį ralį prisiminė ir jau savo debiutiniame sezone čia sudalyvavo. Lietuviai tuomet finišavo antri ir gerokai nustebino vokiečius, nes į varžybas buvo atvykę netgi be mechanikų.

Komanda į Vokietiją buvo sugrįžusi ir pernai, tačiau tąkart jų rezultatą aukštyn kojom apvertė gedimas – lūžo rato tvirtinimo smeigės. Šiais metais „Prima Line“ ekipa į „Lausitz Rallye“ grįžta ir vėl. Ankstų trečiadienio rytą link Vokietijos pajudėjęs Ovidijaus Knyšiaus ir Silverijaus Lapėno duetas neslepia ambicijų pasiekti prizines pozicijas savo klasėje.

„Bendras viso ralio ilgis bus 267 kilometrai, o greičio ruožais turėsime įveikti 145 kilometrus. Ralis šįkart bus ne dviejų dienų, kaip būdavo įprasta, bet vienos. Pastaruosius dvejus metus mes važiavome Vokietijos čempionato įskaitoje, bet šiais metais jie nusprendė, kad mūsų automobilis neatitinka jų techninių reikalavimų, nors pas mums niekas nepasikeitė. Tačiau kartu „Lausitz Rallye“ yra ir Lenkijos ralio čempionato etapas, mes važiuosime būtent šio čempionato įskaitoje, kur mūsų automobilis atitinka NAT3 klasę. Šioje klasėje registruoti penki dalyviai“, – sakė Ovidijus Knyšius.

Paskutinėmis dienomis prieš varžybas Vokietijoje „Prima Line“ komanda laiko veltui neleido. Jiems teko skubiai atlikti kai kuriuos BMW patobulinimus, tad į Vokietiją ekipa pajudėjo praktiškai iš garažo.

„Gavome informaciją, kad norint važiuoti šiose varžybose Vokietijoje, automobilyje turi būti sumontuota gaisro gesinimo įranga. Pas mus čempionate tai nėra privaloma, tai teko greituoju būdu ją įsidėti. O daugiau automobiliui daryti nereikėjo nieko. Po paskutinio ralio Utenoje viskas su juo buvo gerai. Esame pasiruošę“, – kalbėjo Ovidijus Knyšius.

Be Ovidijaus Knyšiaus ir Silverijaus Lapėno „Prima Line“ ekipažo šiose varžybose startuos ir dar keturi Lietuvos duetai – Rokas Steponavičius su Karoliu Gedgaudu, Nerijus Kliokys su Vytautu Ožiūnu, Dovilas Čiutelė su Donatu Zvicevičiumi ir Marius Dainys su Nerijumi Geniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius