-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Inga Juškevičiūtė: prie 1000 km lenktynių merginų komandos prisijungti pageidauja ir vyrai

Merginų komanda „Sostena – Renault Sport“ paskelbė norinčių prisijungti prie jų būrio merginų paiešką. Apie tai, kaip šiai komandai sekasi ruoštis lenktynėms, portalas autoledi.lt pasiteiravo komandos vadovės Ingos Juškevičiūtės.
E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė
E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė / Komandos nuotr.

– Inga, kaip kilo idėja suburti lenktynininkes į komandą?

– Jau ne pirmas sezonas, kai lenktynininkės planavo startuoti šiose lenktynėse kaip komanda, kadangi viena kitą puikiai pažįsta ir aktyviai dalyvauja automobilių sporte. Šie planai brendo jų galvose ir praėjusių metų pabaigoje susitikusios nusprendė įgyvendinti šią idėją.

Aš buvau pakviesta tapti šios komandos vadove, nes turiu ir organizacinės patirties, ir esu neabejinga automobilių sportui. Taip ši graži idėja virto projektu.

Tomo Markelevičiaus nuotr./Komandos vadovė Inga Juškevičiūtė
Tomo Markelevičiaus nuotr./Komandos vadovė Inga Juškevičiūtė


– Kodėl nusprendėte prisijungi prie šių merginų?

– Automobilių sporto renginiuose dalyvauju nuo 16-os metų. Aktyviau įsitraukiau į šią veiklą, kai pradėjau dirbti su žurnalu „Top Gear“, kuriame rašiau straipsnius skilčiai „Moteris ir automobilis“, taip pat turiu savo tinklaraštį.

Pernai prisidėjau prie „Žiedinių lenktynių Grand Opening 2013“, ralio „Kauno ruduo“ ir kitų žiedinių lenktynių renginių organizavimo. Man labiau rūpi automobilių sportas nei grožio salonai, todėl sulaukusi šio pasiūlymo net nedvejodama sutikau.

– Kaip sekasi rinkti komandą, kurioje tik merginos: pagalbininkės, mechanikės ir kitas personalas?

– Jau pirmąją dieną, kai paskelbėme, jog ieškome komandos narių, sulaukėme daug laiškų – virš 50. Žinoma, nebus lengva surinkti kvalifikuotų merginų, kurios galėtų tinkamai paruošti automobilį lenktynėms ir aptarnauti jį lenktynių metu, komandą, tačiau mes turime tikslą – startuosime tik su merginų komanda. Tiesa, prisijungti prie mūsų komandos sulaukiame ir vyrų prašymo.

Andriaus Lauciaus nuotr./Iš kairės: Indrė Senkutė, Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė ir Ernesta Globytė
Andriaus Lauciaus nuotr./Iš kairės: Indrė Senkutė, Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė ir Ernesta Globytė

– Kaip dažnai merginos treniruojasi? Ar jau teko išbandytį naująjį lenktynėms skirtą automobilį?

– Merginos treniruojasi nuolat. Net ir praėjusį šeštadienį vyko treniruotė, tačiau su senesniu „Renault Clio“, na o naujasis automobilis Lietuvą pasieks balandžio mėnesį. Vyksta aktyvus pasiruošimas tiek teorinių žinių, tiek praktikos, juk Ernesta Globytė iki šiol lenktynėse dalyvaudavo su „BMW 320”, taigi reikės priprasti prie priekiniais ratais varomo automobilio. Aktyviai treniruojasi ir Indrė Senkutė, nepraleisdama nei vienos atviros treniruotės, ir Agnė Vičkačkaitė-Lauciuvienė. Be to, jos dega dideliu noru ir entuziazmu.
Komandos nuotr./E.Goncarovas, E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė
Komandos nuotr./E.Goncarovas, E.Globytė, I.Senkutė ir A.Lauciuvienė


Inga Juškevičiūtė atskleidė, kad naujasis „Renault Clio Cup“ bus pristatytas balandžio mėnesį vyksiančioje Autosporto parodoje Kaune. Komandos vadovė tvirtina, kad lenktynininkės pateiks dar daug staigmenų, o komandos pasiruošimą bus galima stebėti vaizdo tinklaraščiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius