Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 01 19 /2023 01 07

Iš Dakaro ralio – tiesiai į kalėjimą

2014-ieji, vasario 20 diena. Ispanai Xavi ir Jordi nusprendžia užsukti į degalinę. Sukorę apie 450 kilometrų iš Prancūzijos uosto Le Havro, jie lėtai, bet užtikrintai keliavo namo į Barseloną, kur buvo įsikūrusi jų komandos „Epsilon“ būstinė.
Ispanai Xavi ir Jordi
Ispanai Xavi ir Jordi / ep00.epimg.net nuotr.

Visos Dakaro naujienos – specialioje rubrikoje DAKARAS 2023.

Pasipildžius atsargų ir belipant atgal į sunkvežimį, juos apsupa dešimtis ginkluotų ir kaukėtų vyrų. Mojuodami automatiniais ginklais, jie prispaudžia Xavi ir Jordi prie sunkvežimio ir uždeda antrankius. Vyrukai iš pradžių galvoja, jog juos bando apiplėšti – jų krovinys itin brangus, Dakaro raliui skirtas sunkvežimis, tačiau netrukus jie išgirsta vieną žodį – drogas. Lietuvoje tai reikštų kosmetikos parduotuvę, Ispanijoje tai reiškia narkotikus.

Sulaikomi ne tik Xavi ir Jordi. Savo namuose sulaikomas ir komandos vadovas bei Dakaro ralio veteranas Davidas Oliveras. Jo istorija ralyje prasidėjo dar 1987 m., tad žinia apie veteranų komandos areštą stipriai suglumina ralio bendruomenę. Tuo tarpu Xavi ir Jordi keliauja į kalėjimą Prancūzijoje. Uždaryti į vienutes, jie pakaitomis tardomi, jiems neleidžiama susisiekti su išoriniu pasauliu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius