Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Įspūdinga F1 kvalifikacija Bahreine – „Ferrari“ ir Sebastianas Vettelis iškovojo „pole“ poziciją

Šeštadienio vakarą Bahreine prasidėjo antroji šį sezoną „Formulės 1“ čempionato kvalifikacija. Jau pirmojoje kvalifikacijos dalyje netrūko staigmenų. Tokia staigmena, pavyzdžiui, Maxo Verstappeno, atstovaujančio „Red Bull“ komandai, smūgis į atitvarus.
Sebastianas Vettelis
Sebastianas Vettelis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pirmoji kvalifikacijos dalis buvo sėkmingiausia Kimi Raikkonenui, kuris atstovauja „Ferrari“ komandai. Bolidu, apginkluotu minkštomis padangomis, lenktynininkas užfiksavo 1.25.951 laiką. Kol kas tai – geriausias kvalifikacijos laikas.

Po pirmosios kvalifikacijos dalies už komandos bičiulio nugaros liko Sebastianas Vettelis. Jo rato įveikimo laikas – 1.29.060. „Mercedes-Benz“ komanda, prieš metus šioje trasoje po kvalifikacijoje buvusi greičiausia, tik trečioje vietoje su Valtteri Bottu. M.Verstappenas, atsitrenkęs į atitvarus, visgi sugebėjo užfiksuoti ketvirtą rato įveikimo laiką.

Lewisas Hamiltonas, atstovaujantis „Mercedes-Benz“ komandą, penktoje vietoje. Ir penkta vieta šį savaitgalį jam, matyt, bus itin reikšminga, mat prieš lenktynių savaitgalį piloto bolidui teko keisti pavarų dėžę. Tai reiškia, kad L.Hamiltonas privalės startuoti iš penktoje vietoje sekmadienį.

Paskutinis tarp 15 pilotų, atlaikusių pirmąją kvalifikacijos dalį, „McLaren“ komandai atstovaujantis Fernando Alonso.

Už brūkšnio po pirmosios kvalifikacijos dalies liko penki pilotai: Romainas Grossjeanas iš „Haas“, Marcusas Ericssonas iš „Sauber“, Sergeyus Sirotkinas iš „Williams“, Charlesas Leclercas iš „Sauber“ ir Lance Strollis iš „Williams“.

„Tikrai esu labai nusivylęs, nes visos treniruočių dienos atrodė itin geros. Paskutinis ratas buvo mano klaida, natūralu, esu labai nepatenkintas“, – kalbinamas skundėsi Ch.Leclercas.

„Ferrari“ vėl pirmi

Antrojoje kvalifikacijos dalyje lyderių komanda nesikeičia. Pirmoji pozicija su greičiausiu rato įveikimo laiku priklauso „Ferrari“. Tiesa, M.Raikkonenas čia nusileido komandos bičiuliui S.Vetteliui, kuriam pavyko užfiksuoti 1.28.341 laiką.

„Mercedes-Benz“ pavyko išsiveržti į antrąją kvalifikacijos vietą. L.Hamiltonas užfiksavo 1.28.458 laiką su minkštomis padangomis ant bolido.

M.Verstappenui taip ir nepavyko grįžti į kvalifikacijos antrąją dalį. Antroje dalyje iškrito ir F.Alonso. Taip pat kvalifikaciją čia baigė Brendonas Hartley, Sergio Perezas, Stoffelis Vandoorne'as.

„Pole“ pozicija S.Vetteliui

Trečioje kvalifikacijos dalyje liko tik dešimt pilotų, visgi, panašu, aršiausia kova – tarp dviejų „Ferrari“ komandos narių. S.Vettelis išsiveržė į pirmąją vietą užfiksavęs 1.28.196 laiką. Ir dar beskambant susižavėjusių komentatorių šūksniams jo laiką pagerino ir į antrąją kvalifikacijos vietą išstūmė K.Raikkonenas. Šiam pavyko ratą įveikti per 1.28.101 ir šis laikas bent trumpam buvo greičiausiu, kurį yra pavykę užfiksuoti Bahreino F1 trasoje.

S.Vettelis nenusileido. Ir pamėgino dar kartą įveikti save ir pamėginti išspausti viską, ką gali. Ir jam pavyko. Jis dar kartą nustūmė žemyn komandos bičiulį K.Raikkoneną ir išsiveržė į pirmąją vietą, užfiksavęs 1.27.958 laiką. Tai reiškia, kad sekmadienio lenktynėse „Ferrari“ komanda startuos pirmoje pozicijoje.

„Ferrari“ komanda paliko už nugaros pernai čia lydere tapusią „Mercedes-Benz“ ekipą. Pagal rato įveikimo laikus, V.Bottas – trečias, L.Hamiltonas liko ketvirtas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius