-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jauniesiems lenktynininkams pristatoma Lietuvos kartingo akademija

„Mūsų užduotis – išauginti ne tik greitus lenktynininkus, bet ir asmenybes, būsimus pavyzdžius savo vienmečiams ir ateinančioms kartoms“, – Lietuvos kartingo akademijos pristatymo konferencijoje sakė Lietuvos automobilių sporto federacijos prezidentas Gintaras Furmanavičius. Pradedantys sportuoti vaikai bus mokomi ne tik važiavimo, bet ir kitų šiuolaikiniame autosporte būtinų atributų.
Justas Jonušis
Asociatyvi nuotr.: kartingų varžybos

Akademijoje galės dalyvauti 7-12 metų vaikai, kurie bus suskirstyti į dvi grupes. 5 vaikai, jau dalyvaujantys Lietuvos čempionatuose ir pasiekę gerų rezultatų, priklausys vadinamajai Elito grupei. Dar 15 vietų bus skirtos kitiems norintiems – Lietuvos kartingo klubų, būrelių atstovams ar tiesiog svajojantiems apie lenktynes ir greitį. Į šias 15 vietų pretenduoti galės ir niekuomet nelenktyniavę vaikai.

Lietuvos ryšų su visuomene agentūrų asociacijos tarybos pirmininkas Linas Kontrimas teigė, kad sportininkas neturėtų viso dėmesio skirti vien tik fiziniam tobulėjimui. Mokėjimas bendrauti su spauda, jo nuomone, puikiai reprezentuoja ne tik patį sportininką, bet ir pačią valstybę. „Kalbėdamas prieš kamerą sportininkas neturėtų mykti ar netaisyklingai kirčiuoti“, – sakė L.Kontrimas.

Vis tik didžiausias šios akademijos išskirtinumas – kaina. Vaikams treniruotės, apranga, varžybosr ir net pats kartingas nieko nekainuos – projektas yra finansuojamas Tarptautinės automobilių federacijos (FIA).

Šios programos direktorius Darius Grinbergas teigė, kad akademijos veikimo laikotarpis yra neribotas. FIA jau įsipareigojo skirti finansavimą trims metams, tačiau ir vėliau planuojama tęsti akademijos veiklą.

D.Grinbergas džiaugėsi, kad toks atvejis – išskirtinis visos Rytų Europos mastu. FIA finansuota akademija yra naujovė ne tik Lietuvoje, bet ir visame regione.

Kovo 30 d. Vilniuje, Plytinės kartodrome, vyks atranka į kartingo akademiją. Jos metu bus kreipiamas dėmesys ne tik į vairavimo sugebėjimus – ne mažiau svarbūs kriterijai bus ir fizinis pasirengimas, komunikavimo įgūdžiai, sugebėjimas įsisavinti gautą informaciją.

Lietuvos kartingo akademijos renginių metu vaikams teorinius ir praktinius užsiėmimus vykdys Didžiosios Britanijos „Porsche“ taurės lenktynininkas Jonas Gelžinis, Lietuvos kartingo čempionas Martynas Tankevičius, Lietuvos automobilių ir motociklų sporto teisėjų klubo prezidentas Gražvydas Smetonis bei kiti automobilių sporto specialistai. Komunikacijos ir bendravimo įgūdžius padės stiprinti L.Kontrimas, o lenktynininkų fiziniu pasirengimu bei mityba rūpinsis sporto klubo „Forum Fitness“ treneriai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius