Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 28 /20:18

Jonas Karklys Europos TCR čempionate Niurburgringe skriejo kaip raketa, bet gavo baudą

Lietuvos autosporte – naujas istorijos puslapis. Jonas Karklys startavo Europos TCR čempionate. Niurburgringo trasos ilgis – 3629 m, lenktyninkai važiavo 16 ratų.
Jonas Karklys TCR Europe lenktynėse Niurburgringe
Jonas Karklys TCR Europe lenktynėse Niurburgringe / NordPass komandos nuotr.

Lenktynių transliacijos įrašas

Jono Karklio „Hyundai i30 TCR“ (komanda NordPass/Juta racing) pažymėtas Nr.15. Tai – simbolinis numeris, nes juo papuošta LADA prieš daugybę metų lenktyniavo Jono tėtis Mindaugas.

Jonas pasirodė puikiai. Nors startavo iš ne itin patogios pozicijos ir starte kiek sudelsė dėl „falšstarto“, po to dar turėjo atlikti drive through nuobaudą, vėliau atsigriebė, demonstruodamas gerą greitį ir pasinaudodamas varžovų klaidomis ar avarijomis.

„Labai ilgai degė raudonas šviesoforas, netyčia paleidau rankinį ir automobilis pajudėjo. Ši klaida kainavo brangaus laiko. Tačiau vėliau, atlikus baudą, pavyko vytis stiprius varžovus, greitis buvo geras. Smagu varžytis su stipriausiais, tai labai motyvuoja“, – komentavo Jonas Karklys.

12-ta vieta – puikus debiutanto pasiekimas, iš esmės dešimtukas buvo pasiekiamas ranka.

Jono greitą tempą iliustruoja ir rezultatų lentelė sektoriuose:

TCR Europe, Jono Karklio rezultatai sektoriuose
TCR Europe, Jono Karklio rezultatai sektoriuose

Pačios lenktynės vyko itin agresyviu stiliumi. Jas laimėjo iš „pole“ pozicjos startavęs Tomas Coronelis naujutėlaite „Audi“. Tai - jau antroji Tomo pergalė čempionate. Lenktynių metu sudužo keturi automobiliai.

VIDEO: 2022 TCR Europe | Round 9 | Nurburgring

Pirmasis lietuvis TCR Europe

Jau antrą sezoną sėkmingai Vokietijos TCR čempionate startuojantis Jonas Karklys nusprendė siekti naujų aukštumų. Jis gavo kvietimą išbandyti jėgas „TCR Europe“ Niurburgringe.

Kol kas nė vienas Lietuvos pilotas nėra startavęs „TCR Europe“, todėl Jonas gali didžiuotis savo pasiekimu.

VIDEO: Jonas Karklys: interviu prieš startą TCR Europe, Niurburgringe

Ko tikėtis

Jonas Karklys – talentingas lenktynininkas, dalyvavęs daugybėje skirtingų tarptautinių serijų. Tačiau šį kartą jo varžovai – naujais automobiliais lenktyniaujantys, dar didesnę patirtį ir biudžetus turintys atletai. Kai kurie – netgi „gamykliniai“. Daugeliui girdėtos Tomo Coronelio, Franco Girolami, Pepe Oriolos pavardės ir t.t. O Isidro Callejas (Honda Civic Type R) yra trasos rekordininkas.

VIDEO: DTM pitlane with TCR Europe pilot Jonas Karklys. Pasigrožėkite Niurburgringu

Jono Karklio automobilis nėra naujas. Be to, penktadienio treniruočių metu ėmė detonuoti variklis. Todėl kompiuteris atjunginėjo apie 20 AG. Be to, Jonas taupė naujas padangas kvalifikacijai, kuri neįvyko dėl itin tiršto rūko.

Todėl organizatoriai atšaukė kvalifikaciją, o vietoje dviejų važiavimų sekmadienio vakarą surengė tik vieną. Tai labai apribojo Jono šansus „iššauti“, nes jam skirta 14-oji iš 19 startinė pozicija (pagal treniruočių geriausius laikus).

Tačiau Jonas prieš startą buvo geros nuotaikos, nors jo ir teko ilgokai laukti. „Bus dar tų startų“, – juokavo Jonas Karklys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius