Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julius Skirmantas „Autoplius.lt Fast Lap“ dalyvaus išskirtinai puoštu automobiliu

Kuriant lenktyninį automobilį išvaizdos klausimas toks pat svarbus kaip greičio. „Autoplius.lt Fast Lap“ lenktynininkas Julius Skirmantas automobilio puošybos užduotį pakėlė į kitą lygį. Baltas „Honda Civic“ buvo išpieštas juodu žymekliu.
J.Skirmanto automobilis
J.Skirmanto automobilis / Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr.

Praėjęs lenktynių sezonas J. Skirtmantui, švelniai tariant, nebuvo pats lengviausias. Susižėręs aukščiausius apdovanojimus, jis avarijoje į dalis pažėrė savo „Honda Civic“. Šiems metams jis paruošė tokį patį automobilį ir buvo pasiruošęs jį dažyti šio sezono madingiausia spalva – „Nitrous Blue“ arba „Ford Focus RS mėlyna“.

Galvojau apie tą spalvą ir tada sesė parodė vaizdo įrašą, kaip JAV buvo paišomas drifto automobilis.

„Galvojau apie tą spalvą ir tada sesė parodė vaizdo įrašą, kaip JAV buvo paišomas drifto automobilis. Galvoje įsižiebė lemputė ir iškart kreipiausi į visus feisbuke su klausimu, ar kas galėtų taip išpaišyti mano automobilį. Jau netikėjau, kad pavyks kažką surasti, kol vaikystės draugo žmona jo nepažymėjo komentaruose. Man viskas pradėjo dėliotis į stalčiukus. Prisiminiau, kaip lankiausi pas jį Londone ir pamačiau jo užrašų knygelę žymekliu pripaišytą tobulu piešinių“, – su užsidegimu pasakoja būsimasis fotografų favoritas.

Lenktynininkas susisiekė su draugu Andriumi Rinkevičiumi ir jau po kelių minučių ieškojo bilietų iš Londono į Lietuvą. Likus kiek daugiau nei savaitei iki lenktynių vaikystės draugas jau su sauja juodų žymeklių buvo J. Skirmanto garaže. A. Rinkevičius prisipažino atskleidė, kad meno kūriniu paversti automobilį nėra taip paprasta.

VIDEO: J.Skirmanto automobilis

„Su malonumu pradėjau kurti. Julius jau turėjo pasiruošęs daug idėjų, o saulės motyvus sugalvojau tik pamatęs japonišką automobilį. Dešinioji automobilio pusė tarsi nusipiešė pati. Buvau vienas garaže ir galėjau piešti, ką tik norėjau. Aišku, neįvertinau, kad automobilis gerokai didesnis už lapą. Pradėjau piešti labai smulkias detales ir gerokai įsivėliau, todėl užtrukau tris dienas“, – apie žmogaus, žymeklio ir lenktyninio automobilio draugystę pasakoja jis.

A. Rinkevičius pasakoja, kad piešia visą savo sąmoningą gyvenimą. Tiesa, žymeklį į rankas jis paėmė prieš keletą metų, bet automobilį dailina pirmąkart. Londone jis dirba taksi vairuotoju ir tik gavęs laisvą pusvalandį vyras griebia žymeklį ir piešia viską, ką tuo metu jaučia.

Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./J.Skirmanto automobilis
Algirdo Venskaus / waska.lt nuotr./J.Skirmanto automobilis

„Visa darbo įtampa tarsi dingsta, kai piešiu. Todėl bus labai gaila ir darbo, ir idėjų, jei kas užkabins automobilį trasoje. Dėl šios priežasties buferis liko baltas, nes jis dažniausiai ir nukenčia per lenktynes. Kita vertus, bus dar viena proga grįžti į Lietuvą, jei reikės ką padailinti iš naujo“, – pakeldamas ranką nuo šiuo metu dailinamo J. Skirmanto šalmo, pasakoja piešėjas.

Tuo tarpu pats lenktynininkas kiek šaltesnio kraujo. Jis pasakoja, kad šiemet su žymekliu puoštu „Honda Civic“dalyvaus tik „Autoplius.lt Fas Lap“ lenktynių serijoje. Dvigubai mažiau startų – dvigubai mažiau rizikos.

„Aišku, bus gaila spausti ar veltis į kontaktinį važiavimą. Dar neturėjau lenktynių be kontakto. Vis dėlto mano tikslas – parodyti automobilį ir remėjus žiūrovams. Paskui žiūrėsime, galbūt paliksiu tam tikrus fragmentus arba pirksiu Andriui bilietus į Lietuvą“, – apie pasmerktą populiarumui automobilį pasakoja jo vairuotojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius