-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justas Simaška pradeda savo kelią Europos ralio čempionate: savaitgalį startuos Lenkijoje

Ralio lenktynininkas Justas Simaška kartu su šturmanu Giedriumi Nomeika jau išvyko į Lenkiją, kur savaitgalį įvyks Europos ralio čempionato etapas „Rajd Polski“. Lenktynininkas neslepia ambicijų ateityje sudalyvauti visame Europos ralio čempionato sezone, o šių metų lenktynių kalendoriuje jis yra numatęs startą dviejuose Senojo žemyno čempionato etapuose, rašoma pranešime.
Justas SImaška
Justas SImaška / Alfonso Rakausko nuotr.
Temos: 2 Lenkija Ralis

Justas Simaška su Giedriumi Nomeika bus vienas iš trijų lietuviškų ekipažų, kurie pasiryžo startuoti „Rajd Polski“ arba kitaip „Rally Poland“ varžybose, turinčiose Europos ralio čempionato etapo statusą. Čia taip pat pasirodys ir Vaidotas Žala bei Vladas Jurkevičius.

Tiesa, Justas Simaška bus vienintelis lietuvis tiek 2WD, tiek „Junior“ įskaitose. Startas čia Justui Simaškai bus puiki proga pasitikrinti savo sugebėjimus tarptautiniame lygyje, nes Lietuvoje pilotas savo vertę Lietuvoje jau yra įrodęs – pernai tapo šalies 2WD čempionu. Būtent tai ir paskatino „Ford Fiesta Rally4“ automobiliu lenktyniaujantį sportininką žengti laipteliu aukščiau ir išmėginti savo jėgas Europoje.

„Mūsų šių metų planuose yra numatyta važiuoti du Europos ralio čempionato etapus. Vieną čia, Lenkijoje, ir dar vieną Liepojoje Latvijoje. Šiemet tai būtų tarsi įvadas į idėją, kad vėliau norėtume pravažiuoti ir visą Europos ralio čempionatą. Šiemet taip iškart šokti į visą čempionatą būtų nėrimas stačia galva, tad nusprendėme, kad pradžiai mums pakaks dviejų etapų, kad galėtume suprasti, kokiame lygyje esame, ką ir kaip turime daryti.

Juolab, kad šie du etapai, kuriuose planuojame važiuoti, bus žvyriniai, o Europos čempionate daug kitų etapų yra asfaltiniai. Tai mums būtų šiokia tokia naujiena. Asfaltui jau reikia atskiro pasiruošimo ciklo, kurį, ruošiantis kitiems metams, planuosime“, – sakė lenktynininkas Justas Simaška.

Trečiadienį Justo Simaškos ir Giedriaus Nomeikos Lenkijoje jau turėjo treniruočių dieną. Ketvirtadienis ir penktadienis bus skirtas „Rally Poland“ greičio ruožų užsirašymui. Tą patį penktadienio vakarą ekipažų lauks pirmasis, įžanginis greičio ruožas, o šeštadienį ir sekmadienį – likusieji žvyriniai greičio ruožai. Kaip sako Justas Simaška, Europos ralio čempionato etapai žavingi tuo, kad čia per vieną savaitgalį įveikiama tiek sportinių kilometrų, kiek Lietuvoje pakaktų dviem nacionaliniams ralio čempionato etapams surengti.

Prieš startą Lenkijoje Justas Simaška jaučiasi gana ramiai. Jis teigia, kad maždaug įsivaizduoja, ko laukti ir tikėtis iš šios kaimyninės šalies greičio ruožų. Anot lenktynininko, prieš keletą savaičių vykusiose „Rajd Podlaski“ varžybose taip pat Lenkijoje jie puikiai susipažino su minkštos dangos keliamais iššūkiais tad dabar jaučiasi užtikrinčiau.

„Nefinišavome, nes tiesiog nepasisekė. Sparnuotė pagavo akmenėlį, kuris pramušė radiatorių. Dar bandėme važiuoti, bet teko nusileisti technikai, o po varžybų prireikė keisti ir guolius, garsų atsirado ir važiuoklėje. Jau nebekalbant apie buferius ir taip toliau, bet viską atstatėme ir esame visiškai pasiruošę naujam startui.

O šį savaitgalį bus tikrai daug konkurencijos ir varžovų su Rally4 automobiliais, nes į Europos ralio čempionato etapus visi susirenka tikrai ne turistauti. Bus labai įdomu pasitikrinti, ko esame verti Europos ralio čempionato 2WD ir „Junior“ įskaitų gretose“, – sakė Justas Simaška.

Be dviejų Europos ralio čempionato etapų Lenkijoje ir Latvijoje šiais metais Justas Simaška taip pat startuos ir visuose Lietuvos automobilių ralio čempionato etapuose. Taip pat komandos planuose yra minčių ir apie išvyką į dar kurias nors ralio varžybas Baltijos šalyse.

Daugiau informacijos apie Justo Simaškos ir Giedriaus Nomeikos ekipažą, pasiruošimą „Rally Poland“ varžyboms bei ralio užkulisių momentus galima rasti ekipos „Facebook“ puslapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius