-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Justo Jonušio pasiruošimas sezonui prasidėjo vienoje trasoje su Nico Rosbergu

Po poros mėnesių pertraukos pasiilgęs kartingo Justas Jonušis pradėjo intensyviai ruoštis naujam sezonui. Italijos komandą „DR Racing“ atstovaujantis lietuvis pradėjo pirmuosius naujojo sezono testus Italijoje, „Adria“ lenktynių trasoje. Tuo pat metu trasoje sezonui ruošėsi per šimtą stipriausių pasaulyje kartingo meistrų, tarp kurių buvo ir labai gerai žinomų sportininkų.
Justas Jonušis ir Nico Rosbergas
Justas Jonušis ir Nico Rosbergas

Intensyviai pasiruošimą naujam sezonui pradėjo ir „Formulės 1“ lenktynininkai. Štai „Mercedes“ komandos pilotas Nikas Rosbergas savo pasiruošimą pradėjo ten pat, kur treniravosi ir J.Jonušis – „Adria“ lenktynių trasoje.

„Su Nico susitikome atsitiktinai. Per žiemą išaugau savo šonkaulių apsaugą, todėl užėjome į gamyklinės CRG komandos boksus, kad pagal mano figūrą išlietų naują apsaugą. Ten sutikau ir Nico“, – pasakoja J. Jonušis.

N. Rosbergas pats užkalbino Justą, paklausė iš kur jis ir kaip sekasi. Abu lenktynininkai pajuokavo, kad važiuojant labai šąla rankos, mat testų metu trasoje buvo vos 5 laipsniai šilumos.

„DR Racing“ komandos techninio aptarnavimo zona
„DR Racing“ komandos techninio aptarnavimo zona

Nico pripažino, kad kartingas turbūt puikiausia priemonė palaikyti sportinę formą ruošiantis sezonui. N. Rosbergas treniravosi galingiausiu KZ2 klasės kartingu su pavaromis, tuo tarpu Justas tokiai technikai dar per jaunas – trylikametis lenktyniauja „OK-Junior“ technika.

Nico Rosbergas ne naujokas CRG komandos boksuose, jis yra iškovojęs nemažai pergalių sėdėdamas kartinge, o Nico ir Lewiso Hamiltono dvikova „Formulės 1“ trasose prasidėjo prieš gerą dešimtmetį, kai abu sportininkai kovojo kartingo trasose.

„Adria“ lenktynių trasoje N. Rosbergas ne tik treniravosi, bet ir padėjo CRG kartingo komandai ruoštis lenktynėms – testavo naujas kartingo padangas, kurios bus naudojamos pasaulio ir Europos čempionatuose.

Tuo tarpu Justo Jonušio pagrindinis šio sezono tikslas yra užimti kuo aukštesnę vietą CIK-FIA Europos ir Pasaulio kartingo čempionatuose. Šių metų Europos čempionatas sudarytas iš keturių etapų, o Pasaulio čempionatas vyks lapkritį Bahreine.

„Šiemet iš esmės pasikeitė variklių reikalavimai, Europos ir Pasaulio čempionatuose visi turės naudoti OK variklius, kurie neturi starterio ir sankabos. Dėl to gali būti daug sumaišties ir nežinomybės, prognozuoti šių metų rezultatų turbūt niekas nesiimtų. Viską parodys pirmosios varžybos“, – pasakodamas apie savo tikslus šiais metais sakė Justas Jonušis.

Justas Jonušis
Justas Jonušis

Pirmasis rimtas išbandymas Justo Jonušio laukia jau vasario pradžioje – kitą savaitę Italijos „Adria“ trasoje vyks pirmasis „World Series Karting Champions Cup“ lenktynių etapas.

Iš viso Justas šiais metais planuoja dalyvauti dvejose dešimtyse lenktynių.

Svarbiausios šių metų varžybos:

  • Gegužės 15 d. Zuera, Ispanija – Europos Kartingo čempionatas, I etapas
  • Birželio 5 d. Adria, Italija – Europos Kartingo čempionatas, II etapas
  • Birželio 26 d. Portimao, Portugalija - Europos Kartingo čempionatas, III etapas
  • Liepos 31 d. Genkas, Belgija - Europos Kartingo čempionatas, IV etapas
  • Lapkričio 20 d. Sakhiras, Bahreinas – Pasaulio kartingo čempionatas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius