-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Šikšnelio lenktynės „Porsche Carrera Cup Italia“: keliolika lenkimų ir greičiausiųjų dešimtukas

Trečiojo „Porsche Carrera Cup Italia“ etapo lenktynėse „Mugello“ trasoje startavęs Kajus Šikšnelis greitai prisitaikė prie naujos trasos ir demonstravo puikų tempą. Žiūrovams jis dovanojo seriją įspūdingų lenkimų, o antrosiose lenktynėse pateko į TOP 10.
Kajus Šikšnelis „Porsche Carrera Cup Italia“ Mugelo trasoje
Kajus Šikšnelis „Porsche Carrera Cup Italia“ Mugelo trasoje / Komandos nuotr.

K. Šikšnelis į šio etapo lenktynes daug vilčių nedėjo, nes nėra važiavęs šioje trasoje ir nežinojo greičiausių trajektorijų.

„Su treneriu visą mėnesį šlifavom „Mugello“ trasą simuliatoriuje, nes čia labai efektyviai gali susipažinti su posūkiais ir ieškoti atskaitos taškų. Bet realybėje, ypač kai nori važiuoti greitai, viskas kitaip. Todėl per valandą trukusias treniruotes privalėjau išsiaiškinti kiekvieną trasos nelygumą ir trajektoriją su geriausiu sukibimu“, – pasakoja Jono Dereškevičiaus mokinys.

Neįtikėtinas tempas

Panašu, kad mokymasis, kai spaudžia terminas, pasiteisino ir per šeštadienio kvalifikaciją K. Šikšnelis pradėjo štampuoti labai konkurencingus laikus. Pasibaigus pirmajai kvalifikacijos sesijai, už jį geresnius laikus parodė tik 10 lenktynininkų. Svarbu pabrėžti – iki geriausio savo rezultato jis „Mugello“ trasoje buvo nuvažiavęs tik 22 ratus.

11 pozicijos užteko, kad lietuvis patektų į antrą kvalifikacijos etapą. Šiame etape rezultatai, pagal kuriuos sprendžiama starto vieta lenktynėse, fiksuojami iš naujo. Sesijos pabaigoje K. Šikšnelis jau važiavo savo greičiausią ratą, tačiau dėl lėtesnių dalyvių priekyje negalėjo švariai pabaigti važiavimo ir nukrito į 15 poziciją.

Brangiai kainavusi klaida

Prasidėjus pirmosioms „Porsche Carrera Cup Italia“ lenktynėms, K. Šikšnelis iškovojo dvi pozicijas, tačiau viename posūkyje padarė klaidą ir jas prarado, todėl finišavo tokioje pačioje vietoje. Tačiau teisėjai už per greitą startą lietuviui skyrė 25 sekundžių baudą, kuri jį bloškė net į 27 poziciją.

Būtent iš čia ir prasidėjo sekmadienio lenktynės. Už K. Šikšnelio startavo tik keli dalyviai, todėl kelias iki lyderių buvo labai ilgas. Nepaisant to, lenktynininkas jau pirmame rate aplenkė kelis varžovus ir privertė aikčioti žiūrovus, kai vieną iš dalyvių lenkė išorine posūkio dalimi. Per mažiau nei pusvalandį jis prasiskynė kelią iki greičiausiųjų dešimtuko ir pelnė komandai taškų.

Tikslas – greičiausiųjų penketukas

„Esu patenkintas rezultatu, žinant, kad startavau gale. Puikiai žinau klaidas, kurios neleido aplenkti dar bent dviejų varžovų, bet tam čia ir važiuoju, kad galėčiau greitai mokytis. Manau, kitam etapui pasiruošime stipriau ir bandysime kovoti dėl vietos greičiausiųjų penketuke“, – sako lenktynininkas.

Tuo tarpu K. Šikšnelio komandos „Dinamic Motorsport“ draugas Lodovico Laurini šiose lenktynėse užėmė antrą vietą ir stipriai prisidėjo prie komandos taškų kraičio. Įpusėjus sezonui, komandinėje įskaitoje „Dinamic Motorsport“ yra 3 vietoje, o K. Šikšnelis vairuotojų įskaitoje iš beveik 40 pilotų užima 14 poziciją.

Kitas „Porsche Carrera Cup Italia“ etapas vyks rugsėjo 17-18 dienomis „Vallelunga“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius