-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tinkamai apsirengti „Halls Winter Rally“ metu

Sausio 26-ąją dieną Utenos apylinkėse vyksiančiam „Halls Winter Rally 2013“ sinoptikai žada žiemišką, tačiau nešaltą orą. Prognozėms teigiant, kad šeštadienį termometro stulpelis rodys iki 10 laipsnių žemiau nulio, organizatoriai rekomenduoja itin kruopščiai pasirūpinti apranga ir avalyne, kad renginio dieną, niekas nesutrukdytų puikiai leisti laiką gamtoje, grožintis trasa skriejančiais lenktyniniais automobiliais.
„Halls Winter Rally 2012“
„Halls Winter Rally 2012“ / Giedriaus Matulaičio nuotr.

Kad žiemos ralyje netrūktų įspūdžių, organizatoriai kaip ir kasmet rūpinasi trasomis bei specialiai žiūrovams skirtomis vietomis, kuriose bus įrengta įvairių patogumų – tarp kurių ir dideli laužai dviejose didžiausiose žiūrovų zonose. Vis dėlto dalis greičiausios žiemos šventės organizacinių darbų atitenka ir žiūrovams, tarp kurių svarbiausi – kelionės maršruto planavimas ir tinkama apranga.

Jei kasdienė žieminė apranga nėra per šalta lauke būnant trumpą laiką, tai laukiant greičio ruožo starto apsivilkus kasdieniškai gali būti per šalta. Patyrę žiemiškų pramogų gerbėjai žino, kad nieko nėra geriau už specializuotą terminę aprangą, kuri ne tik puikiai sulaiko šilumą, tačiau ir leidžia kūnui kvėpuoti. Visgi, toks komplektas parduotuvėje atsieis nepigiai, todėl dauguma ralio žiūrovų ją kompensuoja papildomu aprangos kiekiu. Iš daugiau sluoksnių susidedanti apranga galbūt nėra patogiausia, tačiau nuvykus į greičio ruožą atsiperka su kaupu.

Kadangi ralio stebėti vykstama nuosavais automobiliais – pravartu įsidėti aprangos papildomai. Ji neužims labai daug vietos, tačiau gali praversti pervertinus savo rūbų galimybes. Netinkamai apsirengus dažniausiai pirmi tai pajunta kojų ir rankų pirštai. Todėl svarbu su savimi pasiimti labai šiltas pirštines bei gerus vandens nepraleidžiančius žieminius batus, į kuriuos įsidėti šiltus vitpadžius. Taip pat specialistai rekomenduoja, šaltą žiemos dieną ilgai leidžiant laiką lauke, rankas bei veidą gerai išsitrinti labai riebiu veidui ir rankoms skirtu  kremu.

Labai veiksmingos ir kitokios priemonės, pavyzdžiui, prieš einant į lauką pravartu pavalgyti, o su savimi vertėtų turėti karštos arbatos arba kavos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius