-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas būna, jeigu važiuojant 250 km/val. dingsta stabdžiai?

To tikrai nenorėtų patirti nei vienas vairuotojas. Nei autosporte, nei, tuo labiau, gatvėje. Bet visko nuspėti kartais neįmanoma ir važiuojant trasa 256 km/val. greičiu bei ruošiantis stabdyti prieš statų posūkį kartais dingsta stabdžiai. Būtent taip praėjusį sekmadienį atsitiko Gunteriui Schaldachui „Rolex Grand Am“ lenktynėse „Daytona“ trasoje, JAV, vairavusiam „Chevrolet Camaro GTR“ automobilį.
Avarija „Rolex Grand Am“ lenktynėse
Avarija „Rolex Grand Am“ lenktynėse / Kadras iš Youtube.com

Vos po stabdžio pedalo nuspaudimo ir mintyse praskriejusios frazės „nieko nenutiko“, G.Schaldacho „Chevrolet“ rėžėsi į tuo metu veikiančius stabdžius turėjusią J.Fosterio „Mazda RX-8“. Ir jais, žinoma, pasinaudojusią.

To rezultatas – beveik maksimaliu greičiu į stabdančią „Mazda“ įsirėžęs G.Schaldachas nulėkė tiesiai į trasos atitvarus, peršoko juos saugančią kelių juostų padangų eilę, po jų – kelių metrų aukščio tvorą, ir tada „sėkmingai“ nusileido ant žemės už trasos ribų.

RX-8 avarija baigėsi minkščiau – J.Fosterio „Mazda“ „tik“ pabučiavo keletą padangų eilių. Tačiau incidentas jam baigėsi mažiau laimingai nei jo kaltininkui – J.Fosteris iškart po įvykio buvo nuvežtas į ligoninę, iš kurios buvo paleistas tos pačios dienos popietę. Tuo tarpu dingusių stabdžių dramą išgyvenusiam herojui G.Schaldachui šis potyris, jo paties žodžiais, atsipirko „totally fine“. Lietuviškai – „puikiai“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius