-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas laimės „Drift-Allstars“ Kaune?

45 sportininkai, iš jų 19 lietuvių, jau užsiregistravo šio savaitgalio „Drift-Allstars“ varžyboms. Klausimas išlieka tik vienas – kas nugalės?
„Drift Allstars“ poriniai važiavimai Kaune
„Drift Allstars“ poriniai važiavimai Kaune / „Drift Allstars“ nuotr.

Pakalbinti šio sporto žinovai vienareikšmio atsakymo neduoda. Į šalį atvykstantis užsienio sportininkų desantas iš tiesų įspūdingas: visus šio sezono podiumus aplankęs airis Jamesas Deanas jau gali svajoti ir apie antrą iš eilės čempiono titulą, jam įkandin sekantis latvis Janis Eglite yra įrodęs, jog Lietuvoje jis jaučiasi puikiai. Tuo tarpu net iš Australijos atvykęs ir pirmąjį etapą Londone laimėjęs „LowBrain Drifters“ komandos pilotas Luke‘as Finkas sako, jog nebijo siauro trasos tiltuko ir važiuos taip, kad laimėtų, o ne saugotų automobilį: „Nesu bailys ir šitame sporte visada atiduodu viską ką galiu. Jeigu dėl to teks susidurti su betono siena – tebūnie“, - pasakoja australas. 

Su savo šeima jau antrą savaitę Lietuvoje atostogaujantis svečias džiaugiasi rimtu lietuvių nusiteikimu šioms varžyboms – jų prie starto linijos stos beveik dvi dešimtys, o bent penketas, L. Finko akimis, gali būti itin stiprūs gindami savo namų sienas.

Visų pirma, tai Andrius Vasiliauskas. Po sėkmingo trečiosios vietos finišo prieš savaitę Vengrijoje įvykusiame EEDC etape, kaunietis jaučiasi itin stipriai, kovos su užsienio svečiais jam tikrai nebus staigmena. Panašiomis nuotaikomis gyvena ir praeitų metų čempionas Andrius Čibirka, po techninių problemų kankynės atsigaunantis Timas Simniška ar šį sezoną staigmenų kupinas Ignas Daunoravičius. Pastarasis šių varžybų laukia kaip šventės – šansas susirungti su kažkuo nepažįstamu ir nematytu Ignui atrodo pakankamai svarus kelionei į Kauną. 

Dalyvių sąraše taip pat matome ir tokias pavardes kaip Darius Kepežinskas ar Povilas Lencevičius. Šių pilotų privalumas – itin kompaktiški automobiliai, kurie negali pasigirti šiose varžybose jau standartu virstančiu 1000 arklio galių, tačiau siaurą tilto sekciją jie įveiks kiek lengviau nei Timas Simniška su savo didžiuliu „Lexus“. 

Atidžiau peržvelgus užsiregistravusiųjų sąrašą galima rasti ir keletą staigmenų: į savaitgalio varžybas atvykti žada ir ukrainietis Dmitrijus Illiukas, bet kada galintis pateikti podiumo vertų staigmenų, bei "Gatebil" varžybose Norvegijoje išgarsėjęs Maxas Tvardovsky. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius