-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas triumfavo praėjusiame Dakare? Prisiminkime visų kategorijų trejetukus

Jau po kelių dienų Saudo Arabijoje prasidės sunkiausias pasaulyje maratonas – Dakaro ralis. Šiemet jame startuos net septynios lietuvių komandos. Nors bendrai dalyvių skaičius šiemet yra gana mažas, tačiau tokių mūsų šalies pajėgų organizatoriai dar nematė. Lietuviams greičio ruožuose teks kovoti ne tik tarpusavyje, bet ir varžytis su greičiausiais pasaulio lenktynininkais, per šių varžybų istoriją susižėrusiais jau ne vieną titulą. Taigi prisiminkime, kas nugalėtojais tapo praėjusiame Dakare.
MINI bagis
MINI bagis / iGo2Dakar FB nuotr.

Motociklai

Praėjusiame Dakare motociklų įskaitoje startavo 144 motociklininkai, o finišą pasiekė 100. Šioje įskaitoje triumfavo JAV atstovas Ricky Brabecas. „Honda“ motociklą vairavęs sportininkas nutraukė beveik 20 metų trukusį KTM lenktynininkų dominavimą ir artimiausią varžovą Pablo Quintanilla su „Husqvarna“ už savęs paliko 16 min. pranašumu. Trečia vieta tenkintis turėjo KTM vairavęs Toby Price`as. Lietuvis Arūnas Gelažninkas šioje klasėje finišavo 30-oje vietoje.

Praėjęs Dakaras pažymėtas ir dviem mirtimis. Aštuntame greičio ruože žuvo portugalas Paulo Goncalvesas, o po lenktynių užgeso ir olando Edwino Straverio gyvybė, kuris avariją patyrė vienuoliktame greičio ruože.

Keturračiai

Keturračių įskaitoje praėjusiame Dakare Lietuvos atstovų neturėjome, o šįkart startuosiantis Laisvydas Kancius bus pirmasis lietuvis, startuosiantis šioje Dakaro kategorijoje. 2020-ųjų metų Dakare tarp keturratininkų greičiausias buvo Čilės atstovas Ignacio Casale. Prancūzas Simonas Vitse finišavo antras, o lenkas Rafalas Sonikas finišą pasiekė trečioje pozicijoje. Visas trejetukas vairavo „Yamaha“ gamintojo keturračius. Tąkart iš 23 startavusių keturratininkų finišą pasiekė 17.

Automobiliai

Automobilių įskaitoje praėjusiame Dakare triumfavo Ispanijos „El Matador“ Carlosas Sainzas, lenktyniavęs „Mini“ bagiu. Vos šešiomis minutėmis jam nusileido katarietis Nasseras Al-Attiyah, pilotavęs „Toyota“. Misteris Dakaras Stepahane`as Peterhanselis parodė trečią rezultatą.

Lietuvių gretose geriausiai pasirodė Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro tandemas. Jie pasiekė 15-ą poziciją. Antanas Juknevičius su Dariumi Vaičiuliu finišavo 20-oje vietoje. Vaidotas Žala su Sauliumi Jurgelėnu savo rezultatą palaidojo paskutiniame greičio ruože. Pirmąjį etapą laimėjęs duetas galiausiai finišavo 26-oje pozicijoje. 41-ą poziciją užfiksavo Gintas Petrus su Tomu Jančiu, o Edvinas Juškauskas su Aisvydu Paliukėnu tuomet finišo nepasiekė, nes pasitraukė dėl pasikartojusių techninių problemų. Iš viso automobilių įskaitoje praėjusiame Dakare startavo 83 automobiliai. Finišavo 62.

Motobagiai

„Side by Side“ motobagių klasėje praėjusiame Dakare greičiausias buvo JAV lenktynininkas Casey Currie, vairavęs „Can-Am“. Jis beveik 40 minučių buvo greitesnis už antrą laiką parodžiusį rusą Sergejų Karyakiną. Trečioje pozicijoje pasirodymą baigė Francisco Lopezas Contardo. 2020-ųjų metų Dakare prie starto išsirikiavo 46 motobagiai, o finišą pasiekė 34.

Sunkvežimiai

Sunkvežimių įskaitoje vėl niekas neprilygo „Kamaz“ ekipai. Jos atstovas Andrejus Karginovas pasiekė pergalę. Nuo jo kiek daugiau nei 40 minučių galutinėje įskaitoje atsiliko kitas šios ekipos vairuotojas Antonas Shibalovas. Baltarusijos atstovas ir lietuviams puikiai pažįstamas lenktynininkas Sergejus Viazovichius su MAZ finišavo trečias. Praėjusį sausį vykusiose lenktynėse startavo 46 sunkvežimiai. Iš jų finišavo 32.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius