-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kasparas Navickas žengia pasaulio ralio čempionų pėdomis

Lietuvos ir Baltijos šalių ralio kroso čempionas, septyniolikmetis tauragiškis Kasparas Navickas, 2014 m. startuos Europos ralio kroso čempionate. Vis daugiau dėmesio visame pasaulyje sulaukiančios lenktynės taps pačiu rimčiausiu išbandymu jaunojo lenktynininko karjeroje. Tačiau jau pirmojo tarptautinio sezono tikslai labai rimti – pergalės arba prizinės vietos bent keliuose etapuose.
Kasparas Navickas
Kasparas Navickas / „Nteam“ nuotr.

2014 metais 9 etapų Europos ralio kroso čempionatas vyks kartu su Pasaulio čempionato lenktynėmis, numatytomis Europoje. Dešimtis tūkstančių žiūrovų trasose ir milijonus prie TV ekranų sutraukia įnirtinga ir dažnai kontaktinė labai greitų automobilių kova trumpose grunto ir asfalto trasose.

Ir žinoma, ryškiausių pasaulio autosporto žvaigždžių dalyvavimas – charizmatiškasis pasaulio ralio čempionas Peteris Solbergas yra nuolatinis Europos ralio kroso čempionato dalyvis, trasose galime išvysti ir devynis kartus pasaulio ralio čempionu tapusį Sebastianą Loebą, kitas didžiausias lenktynių žvaigždes.

„Nteam“ nuotr. /Kasparas Navickas su treneriu
„Nteam“ nuotr. /Kasparas Navickas su treneriu

Europos čempionate K.Navickas pergalių sieks daugkartinio Vokietijos ir Europos čempiono Rolfo Volando komandoje. Lenktynininko „Super 1600“ klasės „Škoda Fabia“, su „Hohenester – Sport“ paruoštu 238 AG 1597 cm3 darbo tūrio varikliu, 100 km/h pasiekia per 5,9 sekundės. „Automobilis ir jo paruošimas yra paties aukščiausio lygio. Su juo tikrai įmanoma kovoti dėl pačių aukščiausių pozicijų“, – kalbėjo K.Navickas.

„Sprendimas dalyvauti Europos čempionate yra gerai apgalvotas“, – sakė jaunojo lenktynininko tėtis ir treneris, Šiaurės Europos ir Lietuvos ralio kroso čempionas Vaidas Navickas. „Po sėkmingų metų Lietuvoje ir Baltijos šalyse, šiemet jau bandėme savo jėgas Vokietijoje vykusiame Europos čempionato finale. Debiuto rezultatu buvo patenkinta visa komanda. 7 vieta (21 dalyvis) bendroje įskaitoje, pergalė ir prizinės vietos kvalifikaciniuose važiavimuose, mūsų lūkesčius net viršijo, juo labiau kad Kasparas tapo pačiu jauniausiu čempionato dalyviu“, – džiaugėsi V.Navickas.

„Nteam“ nuotr. /Kasparas Navickas
„Nteam“ nuotr. /Kasparas Navickas

„Šiuolaikinis automobilių sportas reikalauja begalės įvairių sričių profesionalų darbo. Nebeužtenka būti talentingu ir turėti greitą automobilį. Kasparą supanti trenerių komanda, fizinio pasirengimo specialistai, psichologai tikrai padarys viską, kad jau 2014 metais galėtume džiaugtis išskirtiniais rezultatais“, – tvirtina K.Navicko treneris ir komandos vadovas R.Volandas.

Į pasirengimą 2014 metų Europos ralio kroso čempionatui taip pat įtrauktas tobulinimasis Lietuvoje vykdomoje „Lexus“ efektyvaus vairavimo programoje, treniruotės įvairių šalių trasose. Pirmasis 2014 metų etapas tradiciškai numatomas kovo pabaigoje Anglijos Lydenn Hill trasoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius