Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunas traukiasi iš „Nemuno žiedo“ lenktynių trasos veiklos: parduos dalininko teises

Kauno savivaldybės taryba antradienį pritarė siūlymui aukcione parduoti savo dalininko teises viešojoje įstaigoje, valdančioje Kačerginės „Nemuno žiedo“ lenktynių trasą.
Renginio akimirkos
Lenktynės „Nemuno žiedo“ trasoje / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Kaip skelbia savivaldybė, šis sprendimas priimtas, nes per beveik ketverius metus savo įsipareigojimus pilnai įvykdęs Kaunas nesulaukė kitų dalininkų indėlio – žadėtųjų investicijų į lenktynių trasos modernizavimą.

„Deja, per šiuos metus iš kitų dalininkų nepamatėme jokio postūmio siekiant modernizuoti lenktynių trasą. Steigiant viešąją įstaigą sutarėme lygiomis dalimis prisidėti prie šios trasos puoselėjimo ir atnaujinimo, tačiau realybė pasirodė kitokia. Manome, jog tikslingiausia būtų koncentruoti veiklą vienose rankose, o ne tarp trijų dalininkų“, – savivaldybės pranešime cituojamas Kauno savivaldybės administracijos direktorius Vilius Šiliauskas.

Pasak savivaldybės, didžiausias krūvis ir finansinė našta atiteko būtent Kaunui.

Vienintelės Lietuvoje žiedinių lenktynių trasos atgaivinimu rūpinasi 2016 metų viduryje įsteigta viešoji įstaiga „Nacionalinis žiedas“. Įstaigos dalininkais tapo Kauno miesto ir rajono savivaldybės bei valstybei atstovavęs Kūno kultūros ir sporto departamentas. Pastarąjį likvidavus, valstybei priklausančias dalininko teises ir pareigas perėmė Švietimo, mokslo ir sporto ministerija.

Tačiau, pasak savivaldybės, didžiausias krūvis ir finansinė našta atiteko būtent Kaunui.

Kauno savivaldybė teigia vienintelė iš dalininkų iki šiol pilnai įvykdžiusi savo įsipareigojimus ir per pastaruosius metus lenktynių trasos infrastruktūrai gerinti ir saugumui užtikrinti skyrusi 200 tūkst. eurų. Taip pat buvo atliktas techninis trasos rekonstrukcijos projektas, pateiktas investicinis projektas valstybės investicijų programai. Tačiau didesnio dėmesio ir finansavimo iš valstybės institucijų sulaukta nebuvo.

Per keletą metų lenktynių trasos administratoriui pavyko suorganizuoti tūkstančius automobilių ir technikos fanų pritraukusius projektus – „Šeimų diena“, „Dragūnai“, „Winter beater days“, „Žiemos vairavimo mokymai“, vaikų vasaros stovyklos „Kids go tech“ ir kt.

Kauno rajone esantis „Nemuno žiedas“ yra automobilių ir motociklų lenktynių trasa. 2015 metais ją valdanti bendrovė dėl skolų valstybei paskelbė bankrotą. Po to trasai valdyti buvo įsteigta viešoji įstaiga „Nacionalinis žiedas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius