-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kėdainių ledų šventės įžangoje ‒ „drifteriai“, motoakrobatai ir sportiniai lėktuvai

Šeštadienį, liepos 28 d. Kėdainiuose vyksiančios tradicinės ledų šventės įžanga šiais metais bus itin efektinga. Penktadienį nuo vidurdienio iki vėlyvo vakaro Daukšių aerodrome vyks oficialios „drifto“ treniruotės, o šeštadienį sportininkai jau pagal visas šios sporto šakos taisykles varžysis tarpusavyje kovodami dėl šių metų šalies čempiono vardo. Antrajame etape organizatoriai žada įspūdingą dalyvių skaičių, kuris negalutiniais duomenimis gali siekti 40, laukiama itin daug dalyvių iš kaimyninės Latvijos, Rusijos ir Baltarusijos.
Andrius Čibirka, BMW 3/„BMWFan“
Andrius Čibirka, BMW 3/„BMWFan“ / Andriaus Lauciaus nuotr.

Kvalifikaciniai važiavimai dėl patekimo į geriausiųjų „TOP16“ (arba „TOP32“) prasidės šeštadienio, liepos 28 d. vidurdienį. Pertraukos prieš dvikovas metu vietą ant aerodromo dangos užims motociklų akrobatai. Taip pat viso renginio metu visi sparnuotai technikai neabejingi žiūrovai galės apžiūrėti šalia varžybų trasos demonstruojamus lengvuosius sportinius lėktuvus, o už tam tikrą mokestį – netgi jais paskraidyti. „Drifto“ čempionato organizatoriai taip pat žada, kad 16:30 val. bus įteikti apdovanojimai, taigi visi norintys galės apsilankyti ledų šventėje, nieko nepraleisdami.

Kalbant apie dalyvius, kurių Kėdainiuose vyksiančiame antrajame „drifto“ čempionato etape žada būti tikrai daug, šiuo sportu besidominčią publiką labiausiai domina ne latviai, kurių pajėgos bus itin gausios ar rusai, o vietiniam lietuviškam klubui „RBS Motorsport“ atstovaujantys, tačiau šiais metais varžybose dar nedalyvavę „drifto“ karaliai – Evaldas Kovalenka ir Kęstutis Petronis.

„Evaldas važiuos su brolio automobiliu, jis tai jau patvirtino. Kęstutis jau pradėjo važinėti naujuoju savo bolidu, serviso zonoje varžybų dieną jis tikrai stovės, tačiau ar dalyvaus važiavimuose, kol kas sunku pasakyti“, ‒ kalbėjo čempionato organizatorių „D1Sport“ klubo atstovas Kastytis Alekna.

Antrajame etape tikrai pasirodys ir titulą ginantis praėjusių metų čempionas Andrius Čibirka. Pirmosiose varžybose „drifto“ karalius nepateko į porinius važiavimus ir tam įtakos tikrai turėjo pavarų dėžės gedimas. Neįskaitinėse klubo „NPTeam“ rengtose varžybose „BMWFan“ klubo narys buvo neįveikiamas varžovas, taigi galima spręsti, kad kova dėl šių metų čempiono titulo bus įnirtinga.

Nors oficialios treniruotės prasidės tik penktadienį, kai kuriems „drifteriams“ jau pavyko išbandyti naująją trasą. Pradinio slydimo greitis pirmajame posūkyje, anot K. Aleknos, sieks iki 150 km/h, o vidutinis greitis nuo pradžios iki finišo turėtų siekti 100 km/h. Minimalus atstumas nuo žiūrovus atskiriančių tvorų iki trasos bus 15 m vidinėse trajektorijose ir 30–40 m – išorinėse. „Per treniruotes tik vienas automobilis išvažiavo ant žolės maždaug vieną metrą nuo dangos. Trasa išties labai plati, todėl tiesiog nėra kur nuslysti“, ‒ tikino varžybų organizatorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius