Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Keturiolikos lietuvių komanda išvyksta šturmuoti Ladogos bekelės: išleistuvės – ketvirtadienį

Artėjantį šeštadienį prasidės kasmet vykstančios vienos žinomiausių ir sunkiausių Europoje bekelės varžybos „Ladoga Trophy 2018“. Tai unikalus nuotykis bekelės entuziastams, kuriame varžomasi ne tik su priešininkais, bet ir su gamtos kliūtimis, rašoma pranešime.
„4x4 Pasvalys racing team“ startuos Ladogoje
„4x4 Pasvalys racing team“ startuos Ladogoje / FB Lietuviai Ladogoje nuotr.

Varžybų maratono dalyviai važiuoja unikalia gamta pasižyminčioje Karelijoje (Rusija) aplink didžiausią Europoje Ladogos ežerą. Trasų grožis ir įvairovė – viena svarbiausių „Ladoga Trophy“ sudedamųjų dalių. Ledynų suformuota unikali gamta – ne tik grožis akims, bet ir didžiulis iššūkis maratono dalyviams. Visureigiai ir motociklai klampoja pelkėmis, lipa per nuvirtusius medžius, ropoja ežerų pakrantėse paliktais rieduliais ir kovoja su kitais iššūkiais civilizacijos nepaliestose apylinkėse.

Per 8 dienas turės įveikti daugiau nei 1200 km.

Šiemet varžybos vyks gegužės 26 – birželio 3 dienomis. Varžybose startuos daugiau nei 200 komandų, kurias sudarys daugiau nei 1000 žmonių. Dėl trofėjų visi dalyviai varžysis 17-oje skirtingų kategorijų ir per 8 dienas turės įveikti daugiau nei 1200 km.

FB Lietuviai Ladogoje nuotr./„4x4 Pasvalys racing team“ startuos Ladogoje
FB Lietuviai Ladogoje nuotr./„4x4 Pasvalys racing team“ startuos Ladogoje

Komanda „4x4 Pasvalys racing team“ – tai 14 vyrų, pasiruošusių šturmuoti Ladogos bekelę. Komandos nariai – ne tik mėgėjiškų bekelės varžybų entuziastai, Lietuvos ir Latvijos čempionatų dalyviai. Ladoga jiems taip pat nėra naujovė – daugelis čia buvę, o kai kurie net ne vieną kartą. Vaidoto Paškevičiaus ir Tomo Gužausko kolekcijoje yra apdovanojimai iš ankstesnių „Ladoga Trophy“ varžybų.

Pernai metų prizininkai kelia ne mažesnius tikslus ir šiais metais. „Dalyvių kompanija šiemet susirinks labai rimta, tad konkurencija nusimato didžiulė“ – teigia „4x4 Pasvalys racing team“ komandos vadovas Sigitas Tribuišis. – „Tačiau tikslai visada išlieka aukščiausi – mes pasiryžę pakartoti, o gal net pagerinti pernai metų rezultatus.“ Komandos narys Tomas Gužauskas priduria, kad pernai varžybų atidarymo dieną organizatoriai juos pristatė kaip naujokus linkėdami sėkmės. „Tačiau mes parodėme tvirtą charakterį ir dalyvaudami pirmą kartą iš karto užėmėme prizinę antrą vietą Euro klasėje“ – džiaugiasi jis.

Šiais metais komanda savo jėgas išmėgins dvejose klasėse – TR3 ir euro. Pirmuoju ekipažu – Nissan Patrol automobiliu – važiuos sportininkai Tomas Gužauskas, Gytis Gaspariūnas bei Sigitas Tribuišis, kuriuos lydės mechanikai Darius Morkūnas, Justas Sereika ir Arūnas Strekas. Jie varžysis Euro klasėje. Antrasis ekipažas startuos specialiai bekelės lenktynėms konstruotu BBR automobiliu. Juo važiuos sportininkai Vaidotas Paškevičius ir Audrius Matuolis, kuriuos lydės mechanikai Donatas Uždavinys bei Andrius Grigaitis. Ekipažas varžysis TR3 klasėje. Komandos maitinimu rūpinsis virtuvės šefas Rytis Juknevičius, lydės žurnalistų grupė – Aidas Bubinas, Valdas Jarutis bei Jurijus Kovalenka.

„Ladogos varžybos – tikras ištvermės egzaminas tiek fiziškai, tiek emociškai. Tai yra varžybos, kuriose varžaisi ne tik su konkurentais, bet ir su gamta bei pačiu savimi. Ne veltui jos dažnai prilyginamos Dakarui ir laikomos vienos sudėtingiausių pasaulyje. Tad joms visada ruošiamės iš anksto. Svarbus ne tik asmeninis pasiruošimas, bet ir gera technika, kurią tinkamai paruošti nebūtų įmanoma be rėmėjų pagalbos. Kad ir kaip gerai važiuosi ir naviguosi, jei technika neveiks, rezultato nebus. Tad esame labai dėkingi savo rėmėjams, kad padeda įgyvendinti planus“ – sako komandos vadovas S. Tribuišis.

Palydėtuvės – ketvirtadienį

„4x4 Pasvalys racing team“ gegužės 24 d. 15 val. pajudės link Karelijos iš „Arena Lafa“ kavinės (Klaipėdos g. 79 c, Panevėžys) lauko terasos. Skambant muzika, koncertuos Vaidas Džezulskis, žiūrovai galės apžiūrėti varžyboms paruoštus automobilius, susipažinti bei nusifotografuoti su komandos nariais, laimėti marškinėlius su sportininkų autografais.

Visus komandos nuotykius jau dabar galite sekti jų „Facebook“ puslapyje, taip pat 15min rubrikoje Gazas.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius