-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kimi Raikkonenas buvo atleistas iš „Ferrari“, nes... mažai kalbėjo

„Ferrari“ vadovas Stefano Domenicali papasakojo, kaip nutrūko ryšiai su Kimi Raikkonenu, ir prasitarė abejojantis, ar suomis grįš į „Formulę-1“.
K.Raikkonenas
K.Raikkonenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Tai aš 2009 metų sezoną pranešiau Kimi, kad jis su mumis neliks, nors dar turėjo galiojančią sutartį. Tai padariau, nes tai buvo mano pareiga. Iš žmogiškosios pusės man gaila, tarp mūsų visada buvo puikūs santykiai. Kimi norėjo toliau lenktyniauti su „Ferrari“. Nebuvo jokio konflikto, išsaugojome profesionalius santykius iki paskutinės dienos.

Jam pasakiau, kad mums reikia pokyčių, nes reikia kitokio charakterio piloto. Ne todėl, kad jis lenktyniavo blogai, tiesiog trūko bendravimo su komanda, su inžinieriais. Žinau, kad daugelis manimi nepatikės, bet problema ta, kad nebuvo ryšio tarp jų ir nedirbo technika. Priežastis? Kimi mažai kalbėjo. Tai buvo jo privalumas ir trūkumas...

Yra dar vienas dalykas, kurį nėra taip lengva pastebėti iš šalies. Kimi – malonus žmogus su tam tikru požiūriu į gyvenimą. Nepeikiu jo, sakyčiau, tai visai linksmas dalykas. Jis gyvena tam tikru būdu ir atsisako ką nors keisti, kas, jo manymu, nėra teisinga“, – sakė „Ferrari“ vadovas.

„Mes ir toliau gerai sutariame. Tai tiesa, mes bendraujame telefonu, jis pasakoja man apie savo patirtį ralyje. Jis nenori lenktyniauti tik „Formulėje-1“ ir tuo skiriasi nuo daugelio kitų lenktynininkų, gal net nuo visų.

Nemanau, kad jis grįš į „Formulę-1“. Jį mažai domina toks gyvenimo būdas ir aš tai suprantu. Nemanau, tapsiu kaip Dennisas ar Ecclestonas, nelauksiu, kol manęs kas nors paprašys pasitraukti, ir užsiimsiu kuo nors kitu.

Komanda „Renault“ iki tos akimirkos, kai patvirtino Petrovo kandidatūrą, reikalavo Kimi. Žinau, kad jis visada atsakydavo vienodai: „Manęs tai nedomina.“ Bet tai neturėjo nieko bendra su bolidu. K.Raikkonenas pasiekė „Formulėje-1“ tai, apie ką svajojo. Jis su „Ferrari“ tapo pasaulio čempionu. Tai, mano manymu, didžiausias laimėjimas. Gali būti, jis taip ir mano“, – sakė S.Domenicali.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius