-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kupiškio rajonas ruošiasi priimti bekelės monstrų varžybas

Savaitgalį Kupiškio rajone esančiame Uoginių autosporto komplekse vyks Lietuvos automobilių pravažumo čempionato ketvirtasis etapas – „Kupiškio fiesta 4x4“. Organizatoriai tikisi, kad šiose bekelės varžybose savo jėgas išmėgins maždaug pusšimtis ekipažų
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Rūtos Nedzelskienės nuotr.

Veiksmas trasoje prasidės dar penktadienio vakarą. Nuo 18 val. pradės veikti administracinė ir techninė komisijos, o 21-ą valandą bus duotas startas prologui. Prologo metu TR1, TR2 ir TR3 klasių dalyviai Uoginių autokroso trasoje turės įveikti tris ratus ir pagal jų rezultatą bus rikiuojama šeštadienio starto tvarka.

Šeštadienį veiksmo bus tiek orientaciniuose ruožuose, tiek bekelės žiede, todėl įspūdingų vaizdų netrūks ir anksčiausiai atvykusiems žiūrovams. TR3 – pačioje galingiausioje kategorijoje lietuviams iššūkį metė Latvijos sportininkas ir visureigių konstruktorius Vilnis Zeiza. Tačiau ne pėsti atvyksta ir lietuviai. Štai Donatas Kulbauskas startuos visureigiu, kurio galingumas siekia net 600 arklio galių.

Renginio plakatas
Renginio plakatas

Be to, į varžybas atvyksta ir savo sukurtu bei pergales Ladogoje atnešusiu visureigiu lenktyniaus Nerijus Gurklys. Taip pat laukiama ir kitų lietuvių, pasižymėjusių „Ladoga Trophy“ bekelės varžybose.

Turistinės klasės dalyviams penktadienį vakare atvykti nereikės. Jų registracija renginio vietoje numatyta nuo 8 valandos ryto šeštadienį. Jų laukia greičio ruožas ir orientacinės varžybos Kupiškio rajone, o vakarop jie taip pat galės išbandyti ir autokroso trasą. Šios klasės dalyvių gretose bus galima išvysti ir vieną moterišką duetą. Savo jėgas čia išmėgins Austėja Grikepelytė ir Jelena Simėnaitė.

Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka
Rūtos Nedzelskienės nuotr./Varžybų akimirka

Turistinės klasės dalyviai varžysis tik vieną dieną, tad šeštadienį jų laukia ir apdovanojimai. Po jų – sportininkų ir organizatorių vakarienė, kurią įsipareigojo paruošti Kupiškio meras Dainius Bardauskas.

Sekmadienį lenktynes tęs sportinių TR1, TR2 ir TR3 kategorijų dalyviai, o jų apdovanojimai numatyti 16 val. Pasak organizatorių, jau dabar varžyboms užsiregistravo 32 dalyviai, tačiau registracija vyks iki pat penktadienio vakaro, tad viliamasi, jog dalyvių skaičius pasieks pusšimtį.

Organizatoriai kviečia renginyje apsilankyti ir žiūrovus. Bilieto kaina – 3 eurai. Trasos vietą rasite žemiau pateiktame žemėlapyje, o nuotraukų galerijoje galite išvysti akimirkas iš praėjusių metų varžybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius