-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 01 01 /14:34

Dakaro prologe greičiausią tempą demonstravo B.Vanagas, lietuvių sunkvežimis – TOP20

Devyniolika kilometrų. Tiek Dakaro prologo greičio ruože reikėjo įveikti ekipažams. Lietuvių gretose geriausią tempą pademonstravo Benedikto Vanago ir Filipe Palmeiro duetas.
Benediktas Vanagas
Benediktas Vanagas ir Filipe Palmeiro / Komandos nuotr.
Rūšiavimas
Naujausi viršuje
Naujausi apačioje

14:20

„Greičio ruožas trumpas, bet geras. Veiksmo buvo. Matėme apvirtusį sunkvežimį, atlikome du lenkimus. Pravažiavome saugiai. Buvo gera kopa, trijų šimtų metrų. Sunkvežimis man patiko, kopose elgiasi nuspėjamai, tai viskas gerai. Negaliu pasakyti, kad sunkvežimį jau valdau gerai. Tą galėsiu pasakyti tik maratono finiše. Bet manau, kad šiandien sekėsi visai neblogai“, – sakė komandos pilotas Vaidotas Paškevičius.

VIDEO: Vaidoto Paškevičiaus įspūdžiai po prologo

 

14:14

Finišą pasiekė ir sunkvežimių įskaitoje lenktyniaujanti lietuvių ekipa „ConnectPay Racing“. Jie prologą laimėjusiam Eduardui Nikolajevui iš „Kamaz“ nusileido 2 min. 50 sek.

Šiuo metu lietuviai klasifikuojami 19-oje vietoje, bet jų pozicija dar gali keistis finišuojant likusiems dalyviams.

 

13:17

„Dakar Classic“ kategorijoje lenktyniaujantys lietuviai Valdas Valiukevičius ir Paulius Kavaliauskas finišą taip pat pasiekė. Jų rezultatas – 27-a vieta. Tiesa, komandą stabdė techninės problemos.

„Prologą pravažiavome gerai, bet su automobiliu ir toliau turime problemų. Kaista variklis. Prieš startą turėjome stoti prisipilti aušinimo skysčio. Po finišo vėl užsidegė geltona lemputė, kuri privertė sustoti. Dabar pilame tiesiog vandenį, nes aušinimo skysčio nebeturime. O pravažiavome geru laiku“, – sakė šturmanas Paulius Kavaliauskas.

11:33

Netrukus pradės startuoti SSV – lengvųjų bagių kategorijos dalyviai. Rokas Baciuška prie starto stos 12 val. 15 min., o Tomas Jančys – 12 val. 57 min. 13 val. 49 min. starte pasirodys ir Vaidotas Paškevičius su sunkvežimiu.

11:15

Prologo lyderiais automobilių įskaitoje kol kas išlieka Nasseras Al-Attiyah, kuris su „Toyota“ vos 12 sek. aplenkė „Audi“ vairavusį Carlosą Sainzą. Trečioje vietoje klasifikuojami du ekipažai, kurie lyderiui nusileido po 36 sek. – „Toyota“ vairavęs Henkas Lateganas ir „Century“ bagio pilotas Brianas Baragwanathas.

VIDEO: Vaidoto Žalos mintys po prologo

 

11:12

Ginto Petraus ir Šarūno Palioko ekipažas lyderiams prologe nusileido 4 min. 5 sek. Toks rezultatas kol kas jiems lemia 49-ą vietą.

„Sunku po didelės pertraukos stoti į trasą ir kažką bandyti daryti greitai ir saugiai. Reikia surasti tą balansą, kur bus jau greitai, bet dar saugiai. Smėlis patiko. Buvo jau šiek tiek paraustas. Buvo akmenų. Jie nelabai džiugina. Ir, žinoma, dulkės“, – sakė Gintas Petrus.

VIDEO: Gintas Petrus apie Dakaro prologą

 

11:02

„Neprisidirbome kažko blogo. Automobilis yra kitoks ir pradedu jį suprasti. 20 kilometrų tam per mažai. Manau, kad automobilis bus tikrai įdomus. O šiame greičio ruože atpažįstu Dakarą. Akmenų gal buvo truputį mažiau,  bet buvo keletas intensyvesnių atkarpų. Džiaugiuosi įkvėpęs tą pirmą gurkšnį Dakaro oro. O dabar juo kvėpuosime dvi savaites“, – sakė Benediktas Vanagas.

VIDEO: B.Vanagas: automobilis tikrai kitoks, pradedu truputį jį suprasti

 

10:56

Kol kas geriausią prologo rezultatą lietuvių gretose pademonstravo Benediktas Vanagas su Filipe Palmeiro. Jie 19 km įveikė lyderiams nusileisdami 1 min. 31 sek. Preliminariai jų vieta – 22-ia.

 

10:53

Antanas Juknevičius finiše sakė, kad visą prologo greičio ruožą jų ekipažas važiavo be kelio knygos, nes abi kelio knygos tiesiog atsijungė. Ekipažui teko važiuoti „iš akies“.

„Sekėsi tai gerai, bet Didzis atostogavo, nes pas mus užsiblokavo kelio knyga. Teko šiek tiek nusimesti. Bet svarbu nieko neprisidirbom, nes be kelio knygos važiuojant yra didelis pavojus. Orientavomės pagal vėžes, pagal žiūrovus ant kopų. Seniai taip nebuvau važiavęs. Dabar aiškinamės, kas buvo. Manau, kad kažkas atsitiko su antena“, – sakė Antanas Juknevičius.

VIDEO: Antanas Juknevičius apie važiavimą be kelio knygos

 

10:50

Prologo finišą pasiekė ir Antanas Juknevičius su Didziu Zariniu. „Kreda“ ekipažas čia lyderiams pralaimėjo 2 min. 54 sek. Jie už Vaidotą Žalą lėtesni čia buvo 41 sek.

Kol kas jų pozicija finiše – 32-oji, bet gali keistis finišą pasiekiant vis daugiau kitų dalyvių.

 

10:47

Vaidotas Žala po finišo sakė, kad prologe pasirinko konservatyvesnę taktiką ir važiavo atsargiai. Pilotas tvirtino, kad nuo rytojaus jau pradės važiuoti greičiau, o šiandien buvo svarbu apšilti ir išsaugoti sveiką automobilį.

„Toks pusiau smagus ruožas važiavimui „ant drąsos“. Gal per daug pasisaugojau, bet labai nenorėjau prisidaryti reikalų. Reikės važiuoti greičiau. Dabar buvo apšilimas“, – sakė Vaidotas Žala.

VIDEO: Vaidotas Žala apie prologą

 

10:37

Finišuoja Vaidoto Žalos ir Paulo Fiuza ekipažas. Per 19 kilometrų jie lyderiams nusileido 2 min. 13 sek. ir kol kas jų rezultatas pozicionuojamas 27-oje vietoje.

 

10:35

Lietuvių starto laikai

V.Žala/P.Fiuza – 10 val. 11 min.

A.Juknevičius/D.Zarinis – 10 val. 17 min.

B.Vanagas/F.Palmeiro – 10 val. 27 min.

G.Petrus/Š.Paliokas – 10 val. 41 min.

R.Baciuška/O.Mena – 12 val. 15 min.

V.Valiukevičius/P.Kavaliauskas – 12 val. 19 min.

T.Jančys/I.Bražiūnas – 12 val. 57 min.

V.Paškevičius/T.Gužauskas/S.Volkov – 13 val. 49 min.

Paskutinis atnaujinimas 2022-01-01 10:35

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius