Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Labai slidi Kanados GP kvalifikacija: prastas matomumas, daug balų ir netikėta F.Alonso antroji vieta

F1 Kanados GP „Circuit Gilles Villeneuve“ trasoje vyko ypatingomis sąlygomis. Pasitelkę į pagalbą lietaus padangas, lenktynininkai kovojo ir su gamta: balos didelės, matomumas blogas. Sekmadienio lenktynes su 15min sekite nuo 21 val.
Maxas Verstappenas Kanados GP kvalifikacijoje
Maxas Verstappenas Kanados GP kvalifikacijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jei M.Verstappeno „pole“ poziciją buvo galima prognozuoti, tai F.Alonso antroji vieta kvalifikacijoje yra fantastika. „Alpine“ komanda ir pats ispanas sunkiai slėpė šypsenas, netvėrė džiaugsmu. Net tribūnos po finišo skandavo jo, o ne Maxo vardą. Fernando žadėjo sekmadienio lenktynėse jau pirmame posūkyje atakuoti Maxą. Žinoma, tai pokštas, bet...

C.Sainzas antrąją vietą prarado Q3 pabaigoje padaręs nedidelę klaidelę. Tad tautiečio F.Alonso siurprizas jį kažin ar maloniai nustebino, nors Fernando tikrai buvo labai greitas treniruočių metu.

Ch.Leclercas kvalifikacijoje dalyvavo tik viena koja, nes dėl jėgainės agregato keitimo turi 10 starto pozicijų baudą.

Vaizdo įrašą galite peržiūrėti čia.

Kvalifikacijos eiga

Q3 eiga. Kai kurios trasos dalys beveik sausos, bet kai kur stovi balos. Pavojinga. Visi dešimt dalyvių startuoja žaliomis tarpinėmis padangomis.

Verstappenas važiuoja fantastiškai, 10 sek. greičiau nei Q1, kuri labiau priminė plaukimą. Paskui jį – Sainzas ir Alonso. O Hamiltonas vėsina padangas balose?

Likus 4 min. G.Russelas renkasi minkštus slikus. Bus įdomu!

Jau apšilimo rate G.Russelas kaip čiuožykloje slysta šonu ir apsisuka ant žolės. Tuo metu L.Hamiltonas šoka į P2.

Tačiau savo laiką pagerina M.Verstappenas ir C.Sainzas. Tačiau ko taip švenčia „Alpine“? Nes F.Alonso paskutinę minutę įšoka į P2!

Q2 eiga. Lietus šiek tiek rimsta. Tad dalis lenktynininkų bando startuoti tarpinėmis padangomis.

Tačiau du lenktynininkai su tarpinėmis žaliomis padangomis išslysta iš trasos – S.Perezas ir A.Albonas. Raudona vėliava. Sergio automobilis evakuojamas į boksus, nes sienelėje įstrigo priekinis sparnas. Likus 9 min. jis (laikinai) yra P8. Tai nelabai gera žinia meksikiečiui, nes konkurentai dar turi pakankamai laiko.

Tai, ko gero, bus pirmoji tokia bloga S.Perezo kvalifikacija, jei jis nepateks į Q3. Nes pasirodymas baigtas iki sekmadienio. O tarpinis rezultatas iki Q2 pratęsimo toks:

Atnaujinus važiavimus, asfalto būklė sulig kiekvienu ratu gerėja. Tad greičiausi pilotai kiekviename rate vis greitesni. Pirmavusį F.Alonso lenkia ne tik M.Verstappenas ir C.Sainzas, bet ir G.Russelas.

Baigiantis kvalifikacijai, F.Alonso aplenkia net ir M.Verstappeną! Paskutiniame rate išsigelbėjęs L.Hamiltonas – į P5.

Lando Norrisas nepatenkintas – neužfiksavo laiko. Atkrenta ne tik jis su nelaimėliu S.Perezu ir Ch.Leclercu, bet ir A.Albonas su V.Bottu.

G.Zhou pats geriausias pasiekimas, jis pagaliau pateko į Q3.

Q1 eiga. Lietaus būta stipraus, todėl pirmojoje kvalifikacijos dalyje Q1 automobiliai slidinėjo trasoje, o rato įveikimo laikas buvo prastesnis maždaug 20 sek., nei sausoje penktadienio treniruotėje. Tačiau pamažu ėmė greitėti.

Kadangi Ch.Leclerco bolide „Ferrari“ keitė elektronikos paketą, jis sekmadienio lenktynėse gaus 10 pozicijų baudą. Ar dėl to Q1 Charlesas pradėjo taip vangiai?

Likus 5 min. iki Q1 finišo į lyderius išsiveržė C.Sainzas, F.Alonso, G.Russelas. Tiesa, Carlosas netrukus smarkiai paslysta trasoje.

Tačiau paskutinis M.Verstappeno ratas labai greitas, jis išsiveržia į lyderius. Kiek netikėtai po Q1 iškrenta S.Vettelis, P.Gasly. Kiti, mažiau nustebinę maža sparta – Y.Tsunoda, N.Latifi, L.Strollas.

Įdomu, kad A.Albonas šiemet tik antrą kartą patenka į Q2 penkioliktuką. Puikus ir M.Schumacherio pasirodymas.

Beje, Ch.Leclercas po pirmosios kvalifikacijos pasuka į boksus – jam nėra prasmės kovoti Q2, nes turi 10 pozicijų baudą. Na, nebent važiuos savo malonumui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius