-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvydas Kancius laimėjo Sonoros ralį Meksikoje

Paskutinysis Sonoros ralio greičio ruožas galėjo tapti lemtingu Lietuvos atstovui Laisvydui Kanciui. Tereikėjo pravažiuoti 150 km ilgio greičio ruožą, atrodė, kad tai pusiau formalumas, ypač kai iš anksto susikrautas daugiau kaip pusės valandos pranašumas. Tačiau techninis sportas tuo ir žavus, kad nežinai, kas laukia už posūkio.
Laisvydas Kancius Sonoros ralyje
Laisvydas Kancius Sonoros ralyje / Komandos nuotr.

L.Kanciui plyšo padanga

Po pirmų keturių dienų lenktynių lietuvio komandai baigėsi padangos su specialiu užpildu – putomis, kurios leidžia lenktyniauti toliau net ir pradūrus padangą. Komanda nusprendė surizikuoti ir paskutinę dieną išleido sportininką su padangomis be užpildo. Vis tiek reikėjo važiuoti atsargiai ir nerizikuoti.

„Ir ką jūs manote, nuo starto linijos nuvažiavus gal tik penkis kilometrus trenkiausi priekiniu ratu į smėlyje buvusį akmenį ir pradūriau priekinę padangą. Nebuvo ką daryti. Kadangi motociklai nesiveža atsarginių ratų, teko net 150 km važiuoti tuščiu priekiniu ratu,” – pasakoja Laisvydas Kancius.

Tai klaipėdiečiui kainavo neįsivaizduojamą kiekį jėgų ir pastangų. Jeigu būtų sprogęs galinis ratas, važiuoti nebūtų įmanoma, bet su priekiniu judėti galima. Tik žinoma, apie lenktynių tempo palaikymą nebuvo nei kalbos.

„Visa laimė, kad ratas nesuplyšo į gabalus, iš jo tik išėjo oras. Todėl pamažu nerizikuodamas važiavau toliau. Iš pradžių labai atsargiai, vėliau drąsiau ir galų gale pavyko finišuoti, o greičio ruožo gale netgi įsidrąsinau ir paspausti,“ – pasakojo klaipėdietis.

Pasaulio čempionato įskaita, pirmoji vieta

Nepaisant visų negandų, Sonoros ralis ir Meksika lietuviui buvo svetingi. Laimėtas trečiasis Pasaulio čempionato etapas leido įsitvirtinti bendroje čempionato įskaitoje pirmoje vietoje. Juo labiau, kad šiame etape startavo ne visi konkurentai, taigi jie neturėjo galimybės rinkti taškų:

L.Kancius pasaulio čempionate (turnyrinė lentelė)
L.Kancius pasaulio čempionate (turnyrinė lentelė)

Aktualūs pasaulio čempionato rezultatai

Likus dviem etapams savo pagrindinį priešininką Pablo Copetti lietuvis Laisvydas Kancius lenkia jau 31 tašku, o už pergalę etape suteikiami 25 taškai. Tad pasaulio čempiono titulas jau rodos pasiekiamas ranka.
Priešpaskutinis Pasaulio čempionato etapas – „Desafio Ruta 40” ralis vyks paskutinę rugpjūčio savaitę Argentinoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius