Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Legendinis Valentino Rossi grįžta į trasą

Paskutinę vasaros dieną patyręs traumą, legendinis „MotoGP“ lenktynininkas Valentino Rossi jau šį savaitgalį grįžta į „Aragon“ trasą Ispanijoje – praėjus tik 22 dienoms po operacijos. Valentino, dėl traumos praleidęs etapą Italijos „Misano“ trasoje, dabar nuo lyderių Marco Marquezo ir Andrea Dovizioso atsilieka 42 taškais. Daug ar mažai?
Valentino Rossi
Valentino Rossi / „Scanpix“ nuotr.

Laimėjęs savo pirmąsias „MotoGP“ lenktynes dar 1996 m. Brno žiede Čekijoje, dabar Vale yra pats vyriausias, 38-erių metų žaidėjas greičiausiose motociklų pasaulio lenktynėse. Tačiau jam tai netrukdo kautis lygiavertėje kovoje – „Daktaras“ neretai finišuoja pirmajame penketuke. Turbūt nereikia priminti, kad jis yra 9 kartus pasaulio čempionas, todėl siekti 10-o titulo yra labai pateisinama priežastis.

„Enduro“ pasivažinėjimas su draugais

Ne vienas „MotoGP“ lenktynininkas laksto motokroso ar enduro motociklais, net jeigu tai yra pavojinga – dėl galimybės susižeisti, ypač sezono metu. Kai Italijos, vėliau ir pasaulio žiniasklaidos puslapiai mirgėjo apie V.Rossi traumą, du lūžius dešinėje kojoje – blauzdikaulio ir šeivikaulio – bei operaciją tą pačią naktį Urbino miesto ligoninėje, buvo manoma, kad tai įvyko Valentino „Akademijos VR46“ metu, kur jis moko jaunus važiuotojus supermoto ar sportiniais motociklais važiuoti plento ar žvyro trasose.

Tačiau kiek vėliau Rossi atskleidė kortas: „Su draugais važinėjomės enduro motociklais Urbino apylinkėse, kalnuose. Tai aš darau nuo 18-os metų su savo tėčiu, labai dažnai. Visai netoli pasivažinėjimo pabaigos, vienoje nuokalnėje, važiuojant labai lėtai, praradau vairo kontrolę. Kad nenugriūčiau, norėjau pastatyti koją ant žemės, bet ten buvo šlaitas – tad visas motociklo svoris krito ant manęs.“

VIDEO: Webisode #6: THE RANCH

Valentino praleido varžybas Misano žiede, tik 20 kilometrų nuo savo gimtinės, Tavulijos miestelio, kuriame gyvena iki šiol. Kaip sakė čempionas, „buvo labai, labai apmaudu prarasti galimybę lenktyniauti priešais daugybę gerbėjų savo šalyje“. VALE46 klubas turi daugybę narių, kurie išperka tam tikras sekcijas trasose ir lenktynėse visada atrodo įspūdingai – apsirengę ryškiai geltona spalva. Lenktynininkas patyrė traumą likus 6-iems „Moto GP“ etapams.

Tiesa, Tavulijos miestelyje veikia ne tik gerbėjų klubas, Valentino picerija, drabužių ir aksesuarų parduotuvė, bet taip pat netoliese yra ir Moto ranča su „flat track“ trasa, kurioje Valentino pašėlsta su konkurentais, kolegomis ir draugais – tokiais kaip Marcas Marquezas, „TT Isle of Man“ legenda Guy Martinas ir kitais. „Tai buvo vaikystės svajonė – turėti savo trasą“, – sako daugkartinis pasaulio čempionas.

Per senas?

Paskutinį kartą, išgyvenęs panašią traumą 2010-aisiais, Valentino sugrįžo į trasą po 40-ies dienų. Tačiau šį trečiadienį jis paskelbė: „Nors koją skauda, bet apskritai jaučiuosi gerai, pavyko ir testas „Misano“ trasoje – įveikiau 20 ratų ir gavau atsakymus į savo klausimus. Esu dėkingas gydytojui, kad padėjo jausti kuo mažiau skausmo važiuojant. Kitą rytą po važiavimo atlikau medicininį patikrinimą – rezultatas buvo teigiamas, tad nusprendžiau šį savaitgalį dalyvauti Aragono etape“, – gerbėjus pradžiugino V.Rossi.

Kelias savaites nerimo diskusijos, kas pakeis „Daktarą“ šiame etape. Galop buvo atrinkta „World Superbike“ žvaigždė Michaelas van der Markas, bet tai dar nereiškia, kad jo neprireiks. Pagal „MotoGP“ taisykles, Valentino dar turės atlikti „vietinę“ medicininę patikrą lenktynių savaitgalį. O apsispręsti, ar važiuoti šį sekmadienį, ar ne, jis galės likus kelioms valandoms iki kvalifikacijos, t.y. jis gali bandyti 3 važiavimus. Bet pats Valentino neabejoja, kad atsakymą turės jau po pirmojo važiavimo.

Ir nors daugelis kalba, kad legendinis italas jau yra per senas laimėti 10-ą kartą, taip nemano pats Valentino. Ne vienas dabartinis jo varžovas pripažįsta, kad jiems yra garbė su juo lenktyniauti, kad Vale buvo jų herojus dar vaikystėje. Bet kokiu atveju laimėti dar vieną „MotoGP“ labiausiai nusipelnė V.Rossi – ne tik dėl to, kad jo laikas tiksi, bet dėl to, kad jis nepaliauja kovoti, važiuoti aukščiausiame lygmenyje. Tai tikroji aistra ir genialumas.

Ar amžius jį sulėtina? „Netiesa, kad tampi mažiau agresyvus ar nepajėgus važiuoti ant ribos, nes bijai. Tačiau tiesa, kad mažiau rizikuoji pačiose pavojingiausiose akimirkose. Galvoju daugiau – tai normalu, bet užtai turiu kitas kortas: patirtį, esu ramus ir galiu gerai susidoroti su įtampa“, – sako čempionas, paskutinį kartą čempiono titulą rankose laikęs 2009 metais. Tačiau šių metų Silverstono etape Anglijoje (prieš pat traumą) „per senas“ Valentino ne tik užėmė 3-ią poziciją, bet ir pasiekė dar vieną rekordą – tai buvo jo 300-asis startas premium klasės lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius