-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėmesio: lenktynių titanai Bikerniekuose grįžta į „Fast Lap“

Rodos, gana pamažu vykusi dalyvių registracija į „Fast Lap“ antrąjį etapą didelių staigmenų ir nežadėjo: tie patys lyderiai, tie patys ištikimiausi renginio dalyviai. Vis dėlto, vandenį sudrumstė ir gerokai daugiau intrigos pasėjo paskutiniai užsiregistravę dalyviai. Antradienio vakarą dalyvių gretas papildė kaunietis Paulius Insoda ir šiaulietis Mantas Neverdauskas. Taigi, realių kandidatų į pergalę sąrašas pailgėjo, o kova dėl pastarosios turėtų būti arši.
2010 m. „Fast Lap“ varžybų 4-oji kova
2010 m. „Fast Lap“ varžybų 4-oji kova / Algirdo Venskaus nuotr.

Jonas Poškus, vairuojantis „Mitsubishi Lancer EVO VIII“, yra praėjusių metų „Fast Lap“ sezono laimėtojas. O po pirmojo šių metų etapo, kai dėl automobilio gedimo jis negalėjo kovoti finale,

Eglės Strungytės nuotr./Jonas Poškus/„Mitsubishi Lancer Evo VIII“
Eglės Strungytės nuotr./Jonas Poškus/„Mitsubishi Lancer Evo VIII“

pergalė „Bikernieki Moto“ trasoje jam dar svarbesnė. Beje, J.Poškus jau yra važiavęs šios konfigūracijos trasoje ir tai gali būti jo pranašumas prieš kitus dalyvius.

Mantas Neverdauskas, vairuojantis penktos kartos „Honda Civic“ automobilį, į etapą užsiregistravo paskutinis. Iš tikrųjų, jaunasis lenktynininkas nedalyvavo pirmame etape ir neketino to daryti antrajame, taip palengvindamas kitų dalyvių pergalės siekimą. Vis dėlto, nusprenęs nevažiuoti į Estijoje vykstantį Pabaltijo čempionato etapą, paskutinį vakarą Mantas užsiregistravo į „Fast Lap“ etapą, taip sudarydamas rimtą konkurenciją kovojantiems dėl pergalės.

Tomas Gruzdys su savo numylėtine „Nissan 200SX“ iki šiol pasirodė tik dviejuose „Fast Lap“ etapuose. Tačiau jie buvo tokie sėkmingi (ypač paskutinis, kai Tomas iškovojo pergalę finaliniame važiavime ir savo klasės „Race“ įskaitoje), kad, nori-nenori, ši pavardė jau dominuoja favoritų sąraše. Nors „Bikernieki Moto“ trasa jam naujiena, vis dėlto Tomas tikina turįs talentą greitai perprasti naujas vietas ir situacijas, taip įgaudamas pranašumą prieš kitus dalyvius.

Pranas Sasnauskas, vairuojantis penktos kartos „Honda Civic“, taip pat neplanavęs važiuoti šių metų „Fast Lap“ sezone, apsigalvojo suviliotas naujos „Race“ rungties. Ir nusprendęs dalyvauti visuose etapuose, pradžiugino puikiais rezultatais: nors „Fast Lap“ greičiauso rato laikas ir nebuvo įspūdingas, tačiau jis iškovojo pergalę savo klasės „Race“ įskaitoje, taip įgyvendindamas tai, dėl ko ir atvažiavo – pergalė lenktynėse. Nestokojantis entuziazmo Pranas gali būti rimtas konkurentas kitiems lyderiams.

Paulius Insoda, pasirodysiantis su tiek daug diskusijų nuolat keliančia „Xtra Audi Coupe“,

Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Fast Lap Race“ lenktynių akimirka
Algirdo Venskaus/Waska.lt nuotr./„Fast Lap Race“ lenktynių akimirka

neabejotinai bus šio „Fast Lap“ vinis. Taip seniai lauktas ir vis dėl kokių nors netikėtų aplinkybių negalėjęs sudalyvauti Paulius, paskutinę minutę užsiregistravo etapui ir pažadėjo iki šeštadienio nesugadinti automobilio. Dar daugiau intrigos kelia faktas, kad antradienio vakarą ši „Audi“ Kačerginės „Nemuno Žiede“ parodė įspūdingą vieno rato įveikimo laiką: 1:15.643 min.! Taigi, ši „bomba“ meta nejuokingai ligšioliniams lyderiams atrodantį iššūkį.

Ir galiausiai, nepamirškime brolių latvių, kurių šiame etape išvysime šešis. „Bikernieki“ šeimininkai turėtų neblogai pažinoti vietinę trasą, taip pranokdami lietuvaičių desantą. Pagrindinis konkurentas mūsiškiams lyderiams yra Mareks Matvejevs, vairuojantis įspūdingąjį „Lotus Elise“ automobilį. Nors pirmajame etape Mareks finaliniame važiavime nedalyvavo, bendroje įskaitoje jo laikas buvo dešimtas. Taigi šis latvis, rodantis neblogą tempą Lietuvoje, savo trasoje turėtų sublizgėti dar labiau!

Visi šeši dalyviai rytoj pirmą kartą susitiks Rygos „Bikernieki Moto“ trasoje. Varžybos naujoje trasoje su tokiais ryškiais dalyviais priešakyje turėtų padovanoti įdomių akimirkų visiems susirinkusiems. Juolab, kad kiekvienas iš jų turi skirtingų privalumų bagažą. O kas lems pergalę: greitis, patirtis, sugebėjimai, žinios, ryžtas ar tiesiog sėkmė, pamatysime rytoj Latvijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius