-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių nuotykiai Mugello trasoje: sustojo „Lamborghini“ variklis, teko atlikti transplantaciją

Savaitgalio Mugello 12h lenktynėms besiruošiantys Lietuvos atletai ketvirtadienį mėgaujasi treniruotėmis ir reguliuoja automobilių nustatymus. Vienoje geriausių Europos ir pasaulio žiedinių lenktynių trasų 12-os valandų lenktynėse jau penktadienį startuos „Šiauliai RD SIGNS“ su „Lamborghini Huracan“ ir dvi „Juta Racing“ komandos – su „Porsche 991 II Cup“ ir „CUPRA TCR“.

Lietuviai į Mugello atvyko dar pirmadienį, taigi dvi dienas stengėsi kuo geriau susipažinti su trasa ir atrasti joje daugiau greičio kiekvienam komandos nariui.

Antradienį pirmą kartą „Lamborghini“ išbandė ir naujas „Šiauliai RD SIGNS“ komandos narys Ramūnas Čapkauskas (kiti su Lambo jau yra startavę pernai).

VIDEO: Ramūnas Čapkauskas Mugello F1 trasoje išbandė komandos „Šiauliai RD Signs“ Lamborghini Huracan

Tačiau, prie vairo sėdus Baltijos šalių ir Lietuvos kartingų čempionui Pauliui Paškevičiui, technikai pastebėjo, kad „variklis meta dūmą“. Kitaip tariant, baigėsi variklio resursas.

„Mes dar prieš lenktynes turėjome įtarimų, kad netrukus reikės keisti variklį – pagal numatytą kilometražą. Taigi visa laimė, kad variklis nusprogo ne kvalifikacijos ar varžybų metu. Trečiadienį spėjome atsigabenti naują iš netoliese esančios gamyklos“, – paaiškino komandos vadovas Eugenijus Andrulis.

Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Lamborghini Huracan variklis
Žilvino Pekarsko / 15min nuotr./Lamborghini Huracan variklis

„Šiauliai RD SIGNS“ įkūrėjas ir pilotas Audrius Butkevičius juokavo, kad „norėjo pats nuvažiuoti į gamyklą ir pasiimti variklį kaip iš parduotuvės“. Tačiau pagal nustatytą tvarką tai nėra leistina, naują Lambo variklį į Mugello trasą atvežė patys italai.

Ketvirtadienį „Šiauliai RD SIGNS“ su „Lamborghini Huracan“ ir „Juta Racing“ su „Porsche“ bei „CUPRA TCR“ tęs treniruotes.

Penktadienį dar laukia oficialios treniruotės, kai oficialiai bus fiksuojami pilotų laikai. Po to – kvalifikacija ir pirmos lenktynių dalies startas. 12 val. lenktynės padalintos per dvi dienas. Penktadienį – 4 val. ir dar 8 val. šeštadienį.

VIDEO: Lietuvos lenktynininkai ruošiasi Mugello 12h pasaulinės serijos lenktynėms F1 trasoje

Lenktynių startas – penktadienį 15 val. Lietuvos laiku. Bus lenktyniaujama 4 val., po kurių automobiliai bus sustatyti uždarame parke.

Šeštadienį antrasis (8 val. lenktynių) startas 11 val. Lietuvos laiku. Finišas – 19 val.

Sudėtinga ir greita trasa

„Iš tikrųjų, dalyvių parkas labai rimtas, vertinant tiek techniką, tiek pačius dalyvius. Labai daug „GT 3” automobilių, komandos kur kas rimtesnės visomis prasmėmis: tiek bendro pasiruošimo, tiek estetikos prasme. Komandų nusiteikimas – geras. Pagrindinis mūsų tikslas – finišuoti, bet, žinoma, po truputį greitėjame, tempas darosi stabilesnis ir tikrai neblogas. Žinoma, viskas priklauso nuo trasos. Jeigu ji karšta – tempas krenta, jeigu ji vėsesnė, bet šviečia saulė – tempas geresnis. Šiandieną skiriame galutiniam technikos paruošimui, kad neiškiltų kažkokių nesklandumų. Trasa – reikalaujanti vientisumo, vengiant staigių stabdymų, griežtų manevrų“, – apie pirmas dienas trasoje sakė Ignas Gelžinis.

Šalia trasos posūkių išmokimo, komandų sportininkai turi nepamiršti ir kitų aplink esančių greitesnių ir lėtesnių dalyvių: visgi lenktynių startui ruošiasi net 42 komandos.

VIDEO: Jonas ir Ignas Gelžiniai – apie pasiruošimą 24h lenktynių serijos etapui Mugello trasoje

Tiesioginės varžybų transliacijos nuorodą ir detalų dalyvių sąrašą galima rasti oficialiame lenktynių serijos organizatoriaus puslapyje.

Automobiliai pagal galingumą bei leistinus aerodinaminius elementus suskirstyti į kelias klases. Galingiausia – GT3. Lietuviai varžosi GTX („Lamborghini“), 991 („Porsche“) ir TCR (CUPRA).

Creventic 24h nuotr./24h lenktynių serijos dalyvių klasės
Creventic 24h nuotr./24h lenktynių serijos dalyvių klasės
VIDEO: F1 trasoje Mugello sugedo lietuvių komandos RD SIGNS „Lamborghini“ variklis: teko keisti nauju

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius