-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių startą Tuarego ralyje aptemdė lenktynininko mirtis

Trečiadienį Tuarego ralyje turėjo startuoti keturi iš penkių atvykusių į Alžyrą Lietuvos motociklininkų: pirmadienį lūžus Aido Bubino motociklui, kovą tęsia Irmantas Bražiūnas, Andrius Liškus, Arūnas Nečiūnas ir Arūnas Gelažninkas. Beje, Arūnas, laimėjęs pirmadienio ir antradienio etapus, minimalia persvara išsiveržė į pirmą vietą motociklininkų įskaitoje.
Lietuviai Tuarego ralyje
Lietuviai Tuarego ralyje / Asmeninio albumo/Facebook nuotr.

„Šiandien (antradienį – red. past.) kaip ir vakar užėmiau pirmą vietą. Šiuo metu bendroje įskaitoje taip pat pakilau per vieną poziciją ir esu pirmas.

Antroje vietoje esantis konkurentas atsilieka labai nedideliu skirtumu, todėl esu visiškai susikaupęs ir susikoncentravęs. Tikslai aiškūs, todėl kartu su jūsų palaikymu keliauju toliau. Prieš akis dar 4 dienos, kurios bus tikrai nelengvos“, – rašė antradienio vakarą Arūnas Gelažninkas.

Žuvo keturratininkas

Iš tiesų ralis labai nelengvas. Liūdna to iliustracija – Italijos keturratininko mirtis antradienį. Jis, persivertęs per pavojingą kopą, apvirto.

Asm. albumo nuotr./Giovanni Stefani
Asm. albumo nuotr./Giovanni Stefani

Organizatorių teigimu, vyrą užgriuvo jo keturratis ir sunkiai sužalojo. Po kelių akimirkų privažiavęs jo bičiulis jau nebeišgelbėjo Italijos atstovo Giovanni Stefani (72) gyvybės. Nepadėjo ir po 10 min. atskridęs medikų sraigtasparnis.

Nelaimė nutiko 230 km greičio ruožo pabaigoje, Beni Abbes apylinkėse.

Stefani panašaus sudėtingumo raliuose (Africa Eco Race ir Dakare) lenktyniavo jau 30 metų. Taigi patirties netrūko, tačiau jį galėjo apakinti saulė. Dažniausiai dykumoje nuo 10 val. ryto iki 14 val. dėl statmenai krentančių saulės spindulių sunku įžiūrėti ir objektyviai įvertinti reljefo ypatumus. Tuarego ralyje jį lydėjo žmona. Motociklininkas yra Italijos regioninių reikalų ministrės Erikos Stefani tėvas.

Trečiadienio etapas nebus įskaitinis

„Tuareg Rally“ organizatorius Raineris Autenriethas paskelbė, kad ketvirtasis greičio ruožas (trečiadienio) bus atšauktas, pagerbiant žuvusį lenktynininką.

Tačiau, norintiems startuoti trečiadienio rytą, tą daryti nėra draudžiama. Tiesiog važiavimas nebus įskaitinis.

Kaip 15min informavo ralio lyderiu tapęs Arūnas Gelažninkas, jis trečiadienio rytą planuoja startuoti ir tęsti lenktynes, nors šis startas ir neturės įtakos rezultatams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius