-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos automobilių sporto federaciją griauna požiūrio į karą Ukrainoje skirtumai

Trys iš penkių Lietuvos automobilių sporto federacijos (LASF) Tarybos narių atsistatydino iš pareigų. Tai nutiko po to, kai LASF Etikos ir drausmės komisija paskelbė verdiktą dėl lenktynininko Gedimino Maškausko pasisakymų socialiniuose tinkluose apie karą Ukrainoje.
Dėl skirtingų požiūrių į karą Ukrainoje atsistatydino trys LASF Tarybos nariai
Dėl skirtingų požiūrių į karą Ukrainoje atsistatydino trys LASF Tarybos nariai / 15min koliažas

Kovo pradžioje lenktynininkas Artūras Daunoravičius kreipėsi į LASF Etikos ir drausmės komisiją dėl lenktynininko iš Tauragės Gedimino Maškausko pasisakymų apie karą Ukrainoje.

„Tuo metu sujudo visa autosporto bendruomenė, bandydama padėti Ukrainai. Pirko arba dovanojo visureigius, motociklus, neperšaunamas liemenes. Tačiau kai kurie bendruomenės nariai kalbėjo Kremliaus propagandine kalba. Dėl to ir nusiunčiau G.Maškausko komentarą po Stasio Tarailės postu LASF“, – paaiškino A.Daunoravičius 15min.

G.Maškausko komentaras Facebook
G.Maškausko komentaras Facebook

LASF komisija, kurios išvadas pasirašė pirmininkė Katažina Šeinauskienė, priėjo prie išvados, kad tauragiškis G.Maškauskas nepadarė Drausmės pažeidimo.

LASF komisijos protokolas
LASF komisijos protokolas

Reaguodami į tai iš Tarybos atsistatydino Vaidotas Žala, Mantas Babenskas ir Vitoldas Milius.

„Man yra gėda už sprendimus ir argumentus, kuriuos pastaruoju metu matau federacijoje karo Ukrainoje atžvilgiu. Dėjau daug pastangų, kad prastumčiau teisingas pozicijas. Negaliu dirbti organizacijoje su kolegomis, kuriems karo neigimas yra žodžio laisvė“, – pakomentavo savo sprendimą lenktyninkas Vaidotas Žala. Jis 15min sakė, kad prieita riba, kai dirbti su LASF vadovybe dėl keistų jos argumentų nebegali.

V.Milius savo sprendimą komentavo trumpai: „Kai kas antrą savaitę važiuoji į Ukrainą, veždamas pagalbą, kitokio G.Maškausko ir federacijos požiūrio į tai vertinimo būti negali“.

Politiniai nesutarimai LASF Taryboje prasidėjo jau pirmąją karo Ukrainoje savaitę. Rusijai užpuolus Ukrainą 3 prieš 2 Tarybos nariai balsavo už tai, kad federacija nutrauktų bendradarbiavimą su degalinių tinklu „Viada LT“.

Nesunku atspėti, kad už sutarties nutraukimą balsavo tie trys nariai, kurie dabar pasitraukė iš LASF Tarybos. Už bendradarbiavimo tęsimą savo argumentus išsakė LASF prezidentas E.Janavičius ir V.Pleskovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius