-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Liqui Moly Uphill Drift“: iššūkis, kurio tikėjosi nedaugelis

Gegužės 31-ąją ir birželio 1-ąją Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasa sulauks šonaslydžio mėgėjų antplūdžio. Čia įvyks antrasis Lietuvos drifto čempionato „PRO“ lygos ir trečiasis „Semi PRO“ lygos etapai. Tad trasoje tikimasi sulaukti apie 60–70 pilotų. Dalis iš jų šiemet sulaukė itin rimto siurprizo iš renginio organizatorių, rašoma pranešime.
Varžybų akimirka
Varžybų akimirka / Andriaus Lauciaus nuotr.
Temos: 2 Driftas Autosportas

„Laikas žengti dar vieną žingsnį į priekį, – sako „Liqui Moly UpHill Drift“ organizatorius Linas Ramoška. – Per keletą metų mums pavyko išsikraustyti iš automobilių stovėjimo aikštelių ir imtis mažųjų trasų, bei autodromų, tačiau matydami dalyvių pastangas, supratome, jog to negana. Laikas „Semi PRO“ lygos pilotams imtis kone rimčiausio išbandymo per šios lygos istoriją – Kačerginės kalno.“

Andriaus Lauciaus nuotr./Uphill trasa klaidų neatleidžia
Andriaus Lauciaus nuotr./Uphill trasa klaidų neatleidžia

Tiek „PRO“ lyga, tiek ir „Semi PRO“ lygos šį kartą šturmuos tą pačią trasos atkarpą, tiesa atsižvelgdami į saugumo reikalavimus, organizatoriai važiavimo trajektoriją keis taip, kad išvengti itin didelio greičio: „„PRO“ lyga ten važiuoja 150–170 km/val. greičiu, kas yra kiek per „rūgštu” šią trasą pirmą kartą išbandysiantiems lygos vidutiniokams, tad parinksime kiek kitokią važiavimo trajektoriją, bei neleisime tiek daug bėgėtis, taip sukurdami didelį, bet įveikiamą iššūkį“, – tęsia organizatorius.

Andriaus Lauciaus nuotr./Drifto fiesta
Andriaus Lauciaus nuotr./Drifto fiesta

Šis etapas taip pat bus svarbus ir „PRO“ lygos dalyviams – šiemet jiems skirtos vos penkerios varžybos, tad norint kovoti dėl čempiono titulo, privalu dalyvauti visose. Organizatoriai pasidžiaugė, jog jau yra garantuoti itin stipraus dalyvių penketo pasirodymu: „Andrius Vasiliauskas, Aurimas Vaškelis, Benediktas Čirba, Donatas Macpreikšas, bei Andrius Čibirka – visus šiuos veidus garantuotai išvysite birželio pirmąją.

Taip pat tikimės pagaliau išvysti naująjį Vyganto Rimkaus bolidą – važiavimas su skolintu automobiliu pirmame etape Rygoje jam nesutrukdė būti pirmu lietuvių tarpe, tačiau jau laikas į dienos šviesą ištraukti tikrąjį šio sezono ristūną“, – pasakoja Linas.

Dvi dienos drifto, visa masė aukštesniųjų klasių dalyvių ir itin greita, bei pavojinga trasa – receptas tikrai įspūdingam savaitgaliui. „Liqui Moly UpHill Drift“ įvyks Kačerginės „Nemuno žiede“ gegužės 31–ąją ir birželio 1–ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius