Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Lotus“ keliaus į Le Mano lenktynių seriją

„Peugeot“ uždarius savo Le Mano programą, „Lotus“ sugriebė geriausią trupinį – nusamdė „Peugeot 908 HDi“ prototipo dizainerį. Tačiau unikalaus automobilio jis sukurti nespėjo. Teko skambinti „Lola“ vadovams ir automobilį skolintis iš jų.
„Lotus LMP2“ bolidas
„Lotus LMP2“ bolidas / Gamintojo nuotr.

Nepanašu, kad „Lotus“ artimiausiu metu pristabdytų savo lenktynines programas. Jie turi savo „Formulės-1“ programą, teikia variklius „IndyCar“ komandoms, lenktyniauja GP2 ir GP3 čempionatuose, įvairiais automobiliais varžosi GT ir ralio čempionatuose ir t.t. Dabar projektų sąrašas pasipildo dar vienu – Le Mano lenktynių serija.

Taigi, „Lotus“ šiose lenktynėse startuos „Lola“ sukurtu prototipu, kurį varo BMW sukurtas, bet „Lotus Engine Developments“ suderintas V8 variklis. Toks pats variklis varo visus „IndyCar“ bolidus.

Jų komandai vadovaus buvęs HRT F-1 komandos vadovas Colinas Kollesas ir jo tėvas Romulus. Savo dėmesį jie dalins naujai „Lotus“ ir „Kodewa“ komandoms.

Šio lenktyninio automobilio dizainą kūrė buvęs „Volkswagen Group“ dizaineris Danielis Simonas. Jo darbų sąraše puikuojasi ir toks punktas – automobiliai ir motociklai „Tron: Legacy“ filmams.

Pirmosios „Lola“ sukurtus „Lotus“ LMP2 klasės bolidus išvysime kovo mėnesį vyksiančiose Sebringe, JAV. Antrasis automobilis prie komandos prisijungs gegužę „Spa“ trasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius